30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Înaintarea unui candidat comun de Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate – o decizie matură; Andrei Năstase are şanse să-şi învingă adversarul politic // EXPERŢI

Must read

Comentarii recente

Propunerea unui candidat comun din partea forţelor pro-europene la alegerile primăriei capitalei este şansa de a demonta acest regim oligarhic şi cleptocratic, care subminează Republica Moldova. De această părere sunt mai mulţi experţi, care salută decizia Partidului Acţiune şi Solidaritate de a susţine candidatura Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Analiştii politici mai spun că înaintarea unui candidat comun la alegerile primăriei Chişinău este o decizie matură, care va face să crească şansele lui Andrei Năstase de a învinge.

„O decizie salutabilă, matură şi care insuflă speranţe la multă lume. Acest parteneriat va dura şi se va extinde din aceste alegeri locale la următoarele alegeri parlamentare. Asta este şansa noastră de a demonta acest regim oligarhic şi cleptocratic, care subminează statul Republica Moldova”, a declarat analistul politic Victor Ciobanu.

„Andrei Năstase va trebui să facă faţă unei concurenţe importante din partea celor doi candidaţi cu şanse Silvia Radu şi Ion Ceban, iar susţinerea pe care o acordă PAS poate fi una decisivă pentru ca Andrei Năstase să se califice în turul doi. Miza acestei înţelegeri de astăzi este turul doi al alegerilor municipale pentru Andrei Năstase. Dacă Andrei Năstase ajunge acolo, atunci are mari şanse să îşi învingă adversarul politic care se va califica la rândul său în turul doi”, a menţionat jurnalistul Vlad Ţurcanu, fost consilier prezidenţial.

„Eu cred că în acest moment ambele partide au nevoie de foarte multă solidaritate şi căutare de soluţii, pentru ca să prezinte o ofertă credibilă în campania pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Importanţa acestor alegeri este extrem de mare din acest motiv partidele de orientare europeană autentică trebuie să găsească forţe şi curaj ca să stea alături şi să stabilească prin mesajele pe care le vor transmite că au obiective strategice comune”, adăugat directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu.

Precizăm că astăzi s-a anunţat că liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, este candidatul comun al forţelor antioligarhice la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Totodată, forţele antioligarhice, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, au anunţat că demarează procesul de creare a echipei pentru alegerile parlamentare.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri