7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

În România au murit în ultimele 24 de ore 331 de oameni de COVID 19, dintre care trei copii

Must read

Comentarii recente

Autoritățile au anunțat, miercuri, 331 de decese cauzate de Covid în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de decese zilnice raportate de la începutul pandemiei până cum în România. Dintre persoanele decedate, 303 nu erau nevaccinate.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Ordinul comun care instituie obligativitatea purtării măștii a fost semnat astăzi de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și urmează să fie publicat miercuri în Monitorul Oficial. Ordinul prevede și câteva excepții de la regulă.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

O persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască. În schimb, atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, trebuie să poarte mască.

Rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.

Raportarea de miercuri anunță 14.744 de cazuri noi. Mai multe cazuri zilnice au fost înregistrate în România doar marți, când au fost 15.037.

Potrivit datelor prezentate miercuri, în secțiile de terapie intensivă se află 1.513 persoane, dintre care 23 sunt copii. Numărul total al pacienților internați în spitale cu Covid-19 este de 14.569, dintre care 400 sunt minori.

România se află în cea mai gravă situație de la începutul pandemiei până acum, fără locuri în secțiile de terapie intensivă și cu o rată extrem de redusă a vaccinărilor – penultimul loc în Uniunea Europeană și la jumătate din rata pe care o estimau autoritățile la începutul anului.

„O catastrofă”, a spus președintele Klaus Iohannis, miercuri, după ce a fost informat cu privire la numărul de cazuri noi și al deceselor și a încercat să explice de ce a amânat pe săptămâna viitoare consultările cu partidele pentru formarea unui nou guvern.

„Sunt foarte îngrijorat, recunosc. Este o catastrofă. Preţurile la electricitate cresc în continuare. Avem nevoie de un guvern, nu avem nevoie de acuzaţii reciproce, de abordări orgolioase, cinice. Avem nevoie de abordări mature şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern”, a spus șeful statului.

Actualul executiv este unul interimar, în urma adoptării moțiunii de cenzură, marți, în 5 octombrie.

Din cele 331 de decese, unul este cel al unui bebeluș și 2 ale unor tineri de 18 și 19 ani, ambii nevaccinați.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri