-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

„În Moldova e dezastru, o să înmoi un băț în sare și o să-l lingi.” Cele mai mari scumpiri în lanț din ultimii ani la lactate, carne, legume, ouă, crupe și dulciuri

Must read

Comentarii recente

Potrivit datelor statistice, în septembrie 2021, prețurile medii de consum au crescut cu aproape 7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Produsele alimentare s-au scumpit cu 8,31%, iar cele nealimentare, cu 8,62%. Totodată, în septembrie, legumele au fost mai costisitoare cu aproape 20 %, față de luna august.

Cel mai tare s-au scumpit castraveții – cu peste 55%, apoi roșiile – cu peste 45% și varza – cu aproape 27%. A crescut prețul și la ciuperci, ardei grași, vinete și dovlecei. De asemenea, în luna septembrie, s-au scumpit ouăle, crupele, untul și produsele lactate, scrie AGROTV.md

Legumele, carnea și dulciurile s-au scumpit iarăși iar la Piața Centrală din Capitală, prețurile afișate le-au tăiat cumpărătorilor orice poftă:

„Nici nu am cuvinte despre prețuri…”

„Au scumpit totul. Măi băieți, o să înmoi un băț sare și o să-l lingi. Deja nu o să mai cumperi, că e scump totul.”

„În ultima perioadă au crescut prețurile la toate. Cum o să trăim, nu știu. Ăsta e dezastru, în Moldova e dezastru, Doamna Maia Sandu a promis Doamne ferește, dar acum, uitați-vă ce face, e mai rău ca Plahotniuc. Noi socotim că parcă s-au întors acele vremuri.”

„Carnea e grozav de scumpă. Dacă slănina este 120 kg, n-am auzit în viața vieților că am 87 ani, și de pui tot s-a scumpit, și totul s-a scumpit. Ce facem ? ”

„La carne nu umblăm, este foarte scump. Venim la piața o dată în lună. Am luat și noi două kg de piață pentru soț, că are nevoie, are probleme cu inima, dar așa nu ne putem permite.”

„Nu în ultimul timp, dar din 1 octombrie s-au ridicat. La toate produsele s-a ridicat prețul, începând cu combustibil, lumină și carnea, lactatele, dar salariile nu se ridică. Nu reușim nimic cu salariile astea a noastre, cât sunt de mici, nu pot reuși. Oamenii văd așa scumpete, se uimesc și merg mai departe, nu doresc să cumpere,” spun cumpărătorii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri