14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

În acest an, Focul Haric va fi adus la Chișinău de Mitropolia Basarabiei

Must read

Comentarii recente

În timp ce Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția Patriarhiei de la Moscova, declară că întâmpină probleme privind aducerea Focului Haric în Republica Moldova, Mitropolia Basarabiei, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Române, anunță că va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim pe 23 aprilie de la Aeroportul Internaţional din Iaşi, unde, aceasta va sosi cu o aeronavă de la Ierusalim.

„Sunt probleme, pentru că în ţară a fost situaţie excepţională. Plus la asta, nu circulă avioanele, nu zboară în direcţia de apus, nord-est, ci doar în partea României. Deaceea, ducem acele tratative ca să fie posibil, totuşi, de adus focul haric. În Ţara Sfântă tot au apărut nişte probleme, nu este linişte pe pământ, dar sper că focul haric va fi adus”, a declarat ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, transmite TVR Moldova.

Totuși, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, anunță că sâmbătă, 23 aprilie, va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim de la Aeroportul Internaţional din Iaşi, unde, aceasta va sosi cu o aeronavă de la Ierusalim.

„Preacuvioșii Părinți Stareți, Precucernicii Părinți Protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, să întâmpine pe ÎPS Părinte Mitropolit PETRU și să primească Sfânta Lumină, ca până la ora 00:00 să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, ca mai apoi să fie transmisă credincioșilor”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolia Basarabiei.

În acest an, Paştele va fi sărbătorit pe data de 24 aprilie, iar Paştele Blajinilor pe 2 mai.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri