9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Împreună stopăm tuberculoza

Must read

Comentarii recente

tuberculozaStopați tuberculoza în timpul generației noastre. De Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei s-a dat start campaniei de răspîndire a tuberculozei. Medicii din Republica Moldova luptă cu tratarea celor 3800 infectați, 37% din ei sunt în faza de eliminare a bacteriei Coh.

Potrivit Ministrului Sănătății, Andrei Usatîi fenomenul migrației reprezintă factorul primordial de infectare cu tuberculoză. ”În vederea excluderii recontaminării, pacienții beneficiază de îngrijiri medicale la domiciliu sau în secții special amenajate”. Mai mult decît atît, bolnavii pot fi plasați într-un centru comunitar, unde li oferă ajutor social și material”, a spus Usatîi.

Ministrul a ținut să menționeze că  pacienții diagnosticați cu tuberculoză, sunt 100% asigurați cu medicamente, cu dispozitive și acces la  laborator, diagnostic și tratament spitalicesc, care ar permite sporirea nivelului de vindecare al acestei infecții.

Directorul Institutului de ftiziopneumologie, Liliana Domenti a precizat că tuberculoza va fi combătută, în cazul în care infectatul se va adresa la timp medicului, va urma cu strictețe tratamentul recomandat de specialist și va realiza că riscul major de a îmbolnăvi  pe semenii săi este destul de mare.

Conform evaluărilor globale, Republica Moldova ocupă locul 18 după incidența de infectare cu tuberculoză  și locul 27 după nivelul de infectare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri