-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Exclusiv// (FOTO) Cum ar fi obținut Sergiu Litvinenco semnătura decisivă la ședința CSP care a dus la reținerea lui Stoianoglo

Must read

Comentarii recente

Șapte din cei zece membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și-au pus semnătura pentru ca pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo să fie deschisă o cauză penală. Semnătura decisivă, a șaptea, spun sursele, i-ar aparține lui Ion Guceac, doctor habilitat în drept, membru CSP, ales de Academia de Științe a Moldovei.

În imaginile de mai jos este surprinsă o convorbire dintre ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și Ion Guceac, care are loc în timpul ședinței CSP de ieri. Cei doi par a avea o discuție încinsă, după care au intrat împreună în sala de ședință a CSP. Surse din cadrul Consiliul Superior al Procurorilor, spun că semnătura lui Ion Guceac la această ședință a fost decisivă.

Precizăm că, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a fost reținut aseară pentru 72 de ore, după câteva ore de la demararea unei anchete penale pe numele său care a dus la suspendarea sa din funcția de procuror general. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. El a fost scos din clădirea Procuraturii Generale de angajații SIS.

„Au fost comansate patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații în fața unor organe competente”, a declarat procurorul Victor Furtună, după efectuarea perchezițiilor în biroul de serviciu al lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo va fi deținut în izolatorul de poliție situat în str. Tighina 6.

Precizăm că, președintele Maia Sandu a venit cu o reacție pe Facebook, după reținerea procurorului general, Alexandr Stoinaoglo. Șefa statului a declarat că președinția nu are nici o atribuție la arestul acestuia iar decizia de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar cea de reținere a acestuia, procurorului desemnat de CSP.

 „Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a scris Maia Sandu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. […] Șapte din cei zece membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și-au pus semnătura pentru ca pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo să fie deschisă o cauză penală. Semnătura decisivă, a șaptea, spun sursele, i-ar aparține lui Ion Guceac, doctor habilitat în drept, membru CSP, ales de Academia de Științe a Moldovei, relatează Glasul. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri