4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Igor Munteanu: Gazprom vrea să ne întindă o capcană. Sunt jocuri, pe care le face Rusia cu UE

Must read

Comentarii recente

Ex-deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a spus în cadrul unei emisiuni de la TVR, că Gazprom ar vrea un contract cu Republica Moldova pe 10 sau 20 de ani înainte, „dar pentru noi ar fi o capcană, pentru că noi știm că prețurile vor varia în timp.”

Munteanu a mai menționat că autoritățile de la Chișinău ar trebui să evite o asemenea capcană și să utilizeze momentul pentru a diversifica resursele de gaze naturale.

„Nu ar trebui să ne lăsăm prinși în această capcană, pentru că sunt jocuri, pe care le face Rusia cu UE. Ar trebui ca într-o lună de zile să avem o politică de liberalizare a acestei piețe centralizate, ca să putem ieși din criză. Ar trebui să ne orientăm spre sursele de alternativă”, a spus Igor Munteanu.

Și analistul politic Nicolae Negru, a declarat că Gazpromul vrea să-și mențină poziția de unic furnizor de gaze naturale în regiune.  

„Gazprom ar dori să continue monopolul său asupra Moldovei, iar implementarea Pachetului Energetic III, i-a dat bătăi de cap. Pe de altă parte, noi nu mai  suntem în anii `90, ci avem posibilitatea să luăm gaze de la Ucraina, România, Polonia”, a spus Nicolae Negru.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri