0.5 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a ajuta mama a 5 copii, închisă pentru datorii, să fie eliberată

Must read

Comentarii recente

Fostul șef de stat Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri, după ce o femeie, mamă a cinci copii, condamnată la pușcărie pentru că a adunat datorii față de instituții de creditare de circa 8 mii de euro, nu a fost grațiată de către Președinție.

Unul dintre motivele anunțate de instituția prezidențială a fost anume nerambursarea datoriilor acumulate. „Deschidem un cont bancar unde să putem depune ajutor financiar, fiecare cât poate, și sper că vom aduna bani nu doar pentru eliberarea acelei mame, ci și pentru strictul necesar de care să se bucure acei copilași sărmani”, a anunțat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor.

Președinta țării, Maia Sandu, a respins cererea de grațiere a mamei cu 5 copii, din Drochia, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un credit. Informația a fost făcută publică de către avocatul Iulian Rusanovschi, care a spus că „este trist faptul că președinta nu a intervenit în acest act de injustiție”.

„Nu a fost întrunită condiția recuperării prejudiciului, asta este o normă care este impusă de lege pentru care orice persoană care solicită grațierea să aibă la acel moment toate datoriile stinse față de partea vătămată. Nu a fost întrunită nici condiția recunoașterii vinovăției. Ursachi Natalia nu și-a recunoscut vina. În aceste condiții Comisia a considerat inoportună recomandarea grațierii”. Explicațiile au fost oferite de Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, pe marginea cazului mamei cu 5 copii din Drochia, condamnată pentru că nu a întors un credit.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri