11.2 C
Chișinău
luni, 29 noiembrie, 2021

Igor Boţan: Cetăţenii ne-au determinat la formarea unui partid de alternativă

Must read

Comentarii recente

botan IgorDecizia Platformei „Demnitate şi Adevăr” de a forma un partid politic a fost luată sub presiunea cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de către Igor Boţan, membru al Platformei „DA”, în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Atât în Chişinău, cât şi în teritoriu, oamenii ne spun că nu au pentru cine să voteze. Ni s-a reproşat că, odată ce cerem demisia actualei guvernări formate din partide care se declară pro-europene, la guvernare vor veni forţele de stânga pro-ruse. Noi nu ne dorim acest lucru. Ne-am consultat cu sociologii şi ne-au spus că cei care au iniţiat protestele trebuie să aibă grijă şi de alternativa politică. Aceasta a fost marea capcană, la care nu ne-am gândit iniţial”, a spus Boţan.

Igor Boţan a mai adăugat că deşi susţine formarea unui partid politic, Platforma „DA” va rămâne una civică.

„Vom tăia cordonul ombilical, ne vom detaşa în totalitate de această formaţiune. Platforma „DA” va menţine în continuare flacăra protestelor. De asemenea, ne-am propus ca Platforma să devină şi un centru de expertiză a calităţii guvernării, indiferent de partidele care se vor afla la guvernare”, a declarat Boţan.

Susa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri