-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Ieri Ghimpu, azi Lupu cere demisia lui Filat

Must read

Comentarii recente

lupu-marian-presedintele-partidului-democrat-republica-moldova-fost-lider-comunist-fost-sef-al-parlaMarian Lupu a anunțat de dimineață că dacă PLDM nu va iniția în următoarele zile negocieri privind semnarea unui alt acord al AIE, atunci Vlad Filat trebuie să demisioneze. „Luând act de situația creată odată cu ruperea acordului de constituire al Alianței și destrămarea AIE, de noua conjunctură PLDM – PCRM, de solicitările colegilor privind demisia premierului, îi cerem premierului Vlad Filat să revină imediat la dialog, iar dacă nu e în stare, atunci îi sugerăm să demisioneze”, a declarat Lupu.

Președintele Parlamentului spune că este gata să facă și el același lucru dacă premierul va decide să renunțe la funcția sa. De asemenea, democratul afirmă că CNA-ul trebuie lăsat să-și facă datoria, iar dacă ofițerii au greșit, vor răspunde în fața legii.

Vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț a dat asigurări că negocierile privind formarea unei noi alianțe, vor începe în curând.

Prima oară demisia lui Vlad Filat a fost cerută de Vlad Plahotniuc, în ziua în care acesta a demisionat. Ieri, Mihai Ghimpu a spus că plecarea din funcții a celor implicați în scheme frauduloase este iminentă. Liberal-democrații au declarat că aceste solicitări reprezintă un șantaj politic și nu demonstrează nimic altceva decât faptul că PL-ul și PD-ul își doresc provocarea anticipatelor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri