9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Ideea votului uninominal și „proiectul apropiat acestei idei” al PSRM, criticate la APCE

Must read

Comentarii recente

APCEIdeea votului uninominal propus de Partidul Democrat și „proiectul apropiat acestei idei” al Partidului Socialiștilor, care presupune alegerea pe circumscripții uninominale a jumătate dintre deputații în Parlament reprezintă „elemente ale unui joc coordonat a democraților și socialiștilor pentru lichidarea sistemului politic actual din țară și de monopolizare a puterii”.

O asemenea poziție a exprimat în cadrul discuțiilor sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 24-28 aprilie, deputata PCRM, Maria Postoico, membră permanentă a delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE.

Postoico a informat plenul APCE privind inadmisibilitatea modificării cardinale a sistemului electoral în Republica Moldova. Deputatul comunist a mai menționat că în țară nu există și nici nu poate fi în această privință un consens politic și social.

„Mai mult, împotriva acestui proiect pledează majoritatea marilor formațiuni politice, atât parlamentare, cât și extraparlamentare. În legătură cu aceasta, Postoico a îndemnat APCE și alte structuri europene să atragă atenția asupra Moldovei și tentativa lichidării definitive a bazelor democrației și parlamentarismului”, se menționează într-un comunicat al PCRM.

De rând cu ședința plenară, Maria Postoico a informat în această privință și membrii Grupului Stângii Europene Unite a APCE.

Sursa:jurnal.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri