3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

 Hurezeanu, despre scrisoarea A. Merkel și prima vizită în R. Moldova a lui K. Iohannis: „ Moldova are șanse reale să scape din laba ursului”

Must read

Comentarii recente

hurezeanu emilPreședintele ales Klaus Iohannis va face prima vizită în Republica Moldova, chiar înainte de alegeri. Jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că acest lucru nu este întâmplător, amintind că Iohannis a primit chiar și o scrisoare de la Angela Merkel. 

„Era de așteptat. Mă mir că reacția președintelui n-a fost mai rapidă, dar a fost oportună”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24, precizând că poate Klaus Iohannis a evitat „amestecul în afacerile interne”. Cât despre șansa pro-europeană a moldovenilor, jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că „e singura soluție reală pentru majoritatea oamenilor”.

Iohannis a primit o scrisoare de la doamna Merkel și doamna Merkel nu face niciun secret din asta, știa și domnul Băsescu, era un adevăr public că Germania sprijină șansa europeană a Republicii Moldova mai mult decât oricare alt stat occidental poate cu excepția Poloniei și a României care are interese speciale”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, care a explicat că Angela Merkel include Republica Moldova într-un triunghi de interese Berlin – București – Chișinău.

„Dacă Germania, cancelarul Germaniei îi spune președintelui proaspăt ales la București „haideți să facem împreună ceva”, asta înseamnă că Moldova are șanse reale să scape din laba ursului. E bine că se duce acolo, că a avut o reacție”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri