22.2 C
Chișinău
marți, 24 mai, 2022

Hellvig: Am alocat resurse importante în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi a evaziunii

Must read

Comentarii recente

Hellvig sriSRI a alocat, în 2014, resurse importante pe „aspecte” care pot duce la afectarea structurală a statului, precum corupţia la nivel înalt, evaziunea fiscală şi modul de cheltuire a fondurilor europene, a declarat, marţi, directorul Serviciului, Eduard Hellvig.

„Având în vedere faptul că nimeni nu poate deţine astăzi cunoaşterea totală, Serviciul şi-a dozat eforturile pe un set de priorităţi legate de harta riscurilor la nivel naţional, le-a oferit beneficiarilor legali peste 8.000 de informări şi analize menite să fundamenteze procesul de luare a deciziei”, a declarat, marţi, Eduard Hellvig, după şedinţa de bilanţ pe 2014 a SRI.

„Resurse importante au fost alocate ca şi în anii precedenţi pe aspecte care puteau duce la afectarea structurală a statului şi a capacităţii lui de acţiune, legat de corupţia la nivel înalt, de funcţionarea justiţiei, de evaziune fiscală sau de vulnerabilităţi existente în gestionarea fondurilor europene”, a afirmat Hellvig, adăugând că informările SRI au ţinut de identificarea „unor ţinte mai importante, care aduc prejudicii majore bugetului de stat”.

Eduard Hellvig a explicat că SRI a înaintat către organele de aplicare a legii peste 3.300 de informări, cu 12% mai mult ca în 2013, şi a alimentat grupul de lucru inter-instituţional pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale cu 783 de informări.
El a mai spus că aceste informările au ajutat la luarea unor decizii privind începerea urmăririi penale, dispunerea arestării preventive, sechestru asupra bunurilor sau măsuri de recuperare a prejudiciului.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri