-5.6 C
Chișinău
marți, 25 ianuarie, 2022

Hans Martin Sieg, în echipa de consilieri la nivel înalt a UE în R. Moldova. Pe cine va consilia

Must read

Comentarii recente

Un nou consilier la nivel înalt al Uniunii Europene, pe coordonare strategică și afaceri europene, s-a alăturat echipei Misiunii în R. Moldova, crescând astfel numărul total de consilieri, care lucrează în prezent, la unsprezece.

Noul consilier este Hans Martin Sieg. Acesta și-a început recent misiunea în cadrul Administrației Prezidențiale. Înainte de a se alătura Misiunii, Sieg, a ocupat anterior funcții de conducere/Team Leader în proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de tip consultativ pentru Guvernele Germaniei, Elveției și R. Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Director al birourilor de țară din România și R. Moldova al Konrad Adenauer Stiftung. Sieg este doctor în științe politice și unul în istorie, se arată într-un comunicat al Misiunii de consilieri la nivel înalt a UE în Moldova.

Potrivit comunicatului, Sieg îl va consilia pe Președintele R. Moldova cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și să promoveze parteneriate internaționale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre.

Pe lângă domeniul coordonării strategice și al afacerilor europene, consilierii UE la nivel înalt acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, Servicii Financiare, Tranziție Verde, Justiție și Procuratură, Reforma Administrației Publice Locale, inclusiv Descentralizare și Fuziune voluntară.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri