-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Guvernul ar urma să aprobe astăzi avizul la proiectul de lege semnat de Partidul Șor, privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei

Must read

Comentarii recente

Inițiativa legislativă privind schimbarea sezonieră a orei, care aparține Fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” ar urma să fie aprobat în sedința de astăzi, 20 octombrie, a Guvernului.

Precizăm că fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a propus renunțarea la uzanța de a modifica ora de două ori pe an. Proiectul de lege a fost înaintat în august curent.

„Având în vedere faptul că R. Moldova este conectată la unele elemente ale Pieței Unice a Uniunii Europene prin intermediul Acordului de Asociere Republica Moldova –Uniunea Europeană, care, de altfel, nu stabilește vreun angajament al țării noastre cu privire la schimbarea sezonieră a orei, se indică necesitatea corelării deciziilor naționale ale Republicii Moldova cu privire la schimbarea sezonieră a orei sau renunțarea la o asemenea schimbare cu deciziile aplicate în cadrul Uniunii Europene, precum și în țările vecine pentru a evita eventualele impedimente pentru serviciile de transport de persoane și mărfuri. 

Se consideră potrivită revenirea la problema privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei și stabilirea orei locale ca urmare a examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional,” se arată în Avizul la proiectul de lege privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri