20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Guvernarea de la Chișinău și-a asumat încă o foaie de parcurs. De această dată față de Moscova

Must read

Comentarii recente

rogozinVicepremierul moldovean, Octavian Calmâc, ministru al Economiei a anunțat după întâlnirea cu omologul său rus Dmitrii Rogozin că s-a stabilit elaborarea unei foi de parcurs care ar duce la stabilirea unor relații comerciale mai durabile între Republica Moldova și Federația Rusă.

„Cel mai important eveniment a fost definitivarea acelei foi de parcurs pentru elaborarea strategiei de schimburi comerciale, a fost discutată și problematica energetică, dar și embargourile impuse unor mărfuri moldovenești”, a menționat Calmâc.

La rândul său, Dmitrii Rogozin, și-a început discursul cu retrospectiva evenimentelor din ultima perioadă pe plan extern și în special referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

„Cu părere de rău de doi ani nu am fost la Chișinău, timp în care s-au întâmplat mai multe evenimente pe plan extern cum ar fi ieșirea Marii Britanii din UE, ceea ce va avea mișcări tectonice majore. Ne-am înțeles asupra acestei foi de parcurs, iar în luna septembrie trebuie să ne revedem pentru a vedea documentul”, a subliniat Rogozin.

De menționat că după instaurearea Guvernului Filip, puterea de la Chișinău și-a asumat o foaie de parcurs față de Bruxelles în care se menționează o agendă de reforme indispensabile pentru reluarea finanțării din partea UE.

Sursa:unimedia.info

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri