Grybauskaite-586x319Republica Moldova este un stat european, al cărui loc este în Uniunea Europeană, însă viitorul țării este în mâinile cetățenilor, care sunt singurii ce pot lua o decizie în acest sens, a declarat miercuri președinta Lituaniei Dalia Grybauskaite, aflată într-o vizită la Chișinău.

Oficialul european a precizat că Republica Moldova se bucură de tot sprijinul țării sale, a statelor baltice și Uniunii Europene în procesul de integrare europeană, care poate fi finalizat cu succes doar dacă politicienii de la Chișinău, precum și cetățenii, își vor dori cu adevărat acest lucru.

„Sunteți o națiune europeană, locul vostru este în Europa, iar acum totul este în mâinile cetățenilor și a politicienilor (din Republica Moldova, n.r.)”, a declarat Dalia Grybauskaite.

„Nimeni nu vă poate decide viitorul în locul vostru. Suntem gata să vă ajutăm și vă vom ajuta. Dar voi, poporul și politicienii, trebuie să vă asumați responsabilitățile în acest sens”, a continuat președinta Lituaniei.
Ea a venit cu exemplul Lituaniei în perioada de pre-aderare, țară unde a existat o înțelegere între cetățeni și partidele politice privind integrarea în UE și NATO.

Faptul că țara sa a devenit membră a acestor două blocuri a făcut ca Lituania să devină un stat „bogat, stabil și prosper”, a mai precizat Grybauskaite.

Sursa:independent.md

(89 accesari)