16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Grupul de iniţiativă în susţinerea candidatului Andrei Năstase va depune astăzi listele de subscripţie la CEC

Must read

Comentarii recente

pda-cecReprezentanţii grupului de iniţiativă în favoarea lui Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, vor depune la CEC listele de subscripţie.

Precizăm că aceştia au refuzat să o facă sâmbătă întrucât în baza unei hotărâri 10 septembrie era zi nelucrătoare.

„Am anunţat reprezentanţii mass-mediei că astăzi vom depune la CEC semnăturile. A fost de fapt o încercare a acestei Comisii Electorale, care ne împinge pe noi, nişte oameni care respectăm legea să încălcăm legislaţia. A fost intenţia preşedintelui Comisiei Electorale de a merge şi prezenta astăzi, zi de sâmbătă, documentele. De ce era nevoie ca astăzi, în zi de sâmbătă, să depunem actele, pentru că să-l pună în legalitate pe Lupu şi pe Plahotniuc, care pe 3 septembrie, într-o zi care nu era destinată primirii documentelor cu privire la înregistrarea candidaţilor la preşedinte, să-i fie înregistrate actele cu numărul unu. Ei vor să fie în toate liste să fie primii, şi la TV să fie pe butonul unu, şi în toate listele posibile din RM să fie primii”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că în legătură cu acest caz va sesiza toate organizaţiile internaţionale din ţară. „Vom sesiza toate instituţiile internaţionale şi naţionale din ţară. Mă adresez către OSCE, în Republica Moldova trebuie să fie instituită o instituţie specializată, deoarece fraudarea alegerilor a început deja. Şi acest lucru se vede cu ochiul liber. Guvernarea sfidează totul”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Amintim că pe 31 august Consiliul Politic Naţional al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr  l-a propus pe Andrei Năstase drept candidat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri