22.7 C
Chișinău
vineri, 1 iulie, 2022

Grupul Alianței Liberalilor și Democraților din PE, îngrijorați de decizia CSJ: Alunecarea RM în autocrație trebuie oprită

Must read

Comentarii recente

Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul European este foarte preocupat de situația din Republica Moldova după decizia Curții Supreme de Justiție care a menținut hotărârea privind anularea rezultatelor alegerilor locale din Chișinău.

„Decizia Curții Supreme este îngrijorătoare și mă preocupă funcționarea statului de drept și de independența sistemului judiciar din Republica Moldova. Mi se pare evident că coaliția de guvernământ se confruntă cu mari dificultăți în îndeplinirea corespunzătoare a îndatoririlor asumate ca partener asociat al Uniunii Europene”, a declarat europarlamentarul Petras Auštrevičius, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„Doresc să reamintesc Chișinăului declarația comună din 4 iulie 2017 a Parlamentului European, a Consiliului și a Comisiei, care a afirmat în mod clar că o condiție prealabilă pentru acordarea asistenței macrofinanciare este faptul că țara beneficiară respectă mecanisme democratice eficiente, inclusiv un sistem parlamentar multipartid, statul de drept și garantează respectarea drepturilor omului. Aceasta înseamnă că asistența financiară acordată de UE pentru Moldova este în prezent înghețată”, a adăugat deputatul european.

 Mai mult, Petras Auštrevičius spune ferm că „sunt sigur că Uniunea Europeană va folosi toate mijloacele sale pentru a preveni alunecarea Republicii Moldova în autocrație”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri