30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Gofman confirmă că Iaralov a fost coordonatorul jafului şi spune de ce nu este posibilă ancheta pe teritoriul RM

Must read

Plaha si iaralovSerghei Iaralov, omul de afaceri din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost cel care a coordonat schema fraudei care a dus la faliment trei bănci din Republica Moldova şi prin care s-a furat din rezervele Băncii Naţionale.

Declaraţia aparţine fostului şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Washington.

„Deja nu este secret că Serghei Iaralov a fost coordonatorul jafului. Acesta este şi cetăţean al SUA, este membru în Consiliul politic al unuia dintre partidele din RM şi om apropiat lui Vladimir Plahotniuc, principalul beneficiar al jafului”, a declarat Mihail Gofman.

Fostul angajat al CNA le-a spus jurnaliştilor americani că la moment nu există nicio investigaţie viabilă a fraudei din sistemul bancar al RM. Potrivit lui, recuperarea banilor pierduţi, precum şi atragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi vor fi posibile numai în cadrul unei anchete internaţionale.

„Trebuie să înţelegeţi că din interiorul ţării, chiar dacă vom avea procurori şi anchetatori foarte buni, doar cu propriile forţe noi nu vom reuşi, vom fi blocaţi în anchetă. Investigaţia trebuie să aibă statut internaţional. Moldova trebuie să restituie datoria sa externă şi să încheie un nou acord cu FMI, iar primul lucru cerut de FMI va fi să facă un audit şi toate aceste lucruri vor ieşit la iveală, ca o bombă”, a mai spus Mihail Gofman.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri