7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Gianni Buquicchio, privind reforma procuraturii: Guvernarea să nu confunde urgența cu graba, să ajungă la soluții care să se bazeze pe un consens larg

Must read

Comentarii recente

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a declarat astăzi la Chișinău, că Comisia de la Veneția va veni cu o opinie în privința noilor modificări la Legea cu privire la Procuratura Generală.

„În Republica Moldova s-au lansat mai multe reforme, sunt schimbări. În discuțiile cu majoritatea parlamentară am accentuat faptul să nu se confunde urgența cu graba. Electoratul cere să fie mai fermi în lupta anticorupție, o justiție eficientă și o viață mai bună. Majoritatea parlamentară trebuie să țin cont de aceste cereri”, a spus Gianni Buquicchio.

De asemenea, președintele Comisiei de la Veneția a îndemnat guvernarea să colaboreze cu opoziția și sociatetea civilă și a sugerat că „pentru a realiza aceste lucruri nu trebuie să se grăbească și să ajungă la soluții care să se bazeze pe un consens larg.”

„Vorbesc de dialogul cu opoziția, să fie constructivi. Trebuie să existe dialog și cu societatea civilă”, a adăugat Gianni Buquicchio.

La solicitarea de a se expune pe marginea grabei cu care s-au făcut modificări la Legea despre Procuratură, urmată de reținerea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, președintele Comisiei de la Veneția a spus:

„Într-adevăr s-a acționat în grabă, dar nu vă putem oferi acum un răspuns, pentru că trebuie să studiem modificările la legea cu privire la PG, ceea ce se va face în următoarele săptămâni.”

„Autoritățile vor primi o opinie cu referire la legea PG. Cu referire la procedură, aceasta este în mâna sistemului de justiție și noi nu putem interveni în acest sens”, a mai spus Gianni Buquicchio.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri