-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Ghimpu nu-l vrea pe Filat nici măcar premier interimar

Must read

Comentarii recente

109018Dacă până la desemnarea unui nou Guvern,  Nicolae Timofti nu va propune un prim-ministru interimar la cârma Executivului, Mihai Ghimpu promite că va  sesiza Curtea Constituțională. Potrivit liberalului, Curtea a emis anterior două articole asemănătoare.

 Acesta îi sugerează Președintelui să nu cadă în plasa provocărilor. „Domnule preşedinte, nu vă lăsaţi provocat de consilieri sau chiar de însuşi fostul prim–ministru. Îndepliniţi hotărârile Curţii Constituţionale. Nimeni nu poate să le interpretezeToţi suntem obligaţi să le executăm. Preşedintele este obligat să numească din rândul membrilor Guvernului un premier interimar. Dacă nu o va face, eu voi sesiza CC şi dacă nu o va face nici atunci, o să vă spun atunci ce urmează”, a declarat Mihai Ghimpu.

În replică, Nicolae Timofti susține că normele constituționale la care se referă liderul liberal, sunt din 1999-2000 și nu mai sunt în vigoare.

Amintim că după ședința de ieri a partidelor din fosta Alianță cu Nicolae Timofti, Președintele democraților, Marian Lupu, a menționat că este gata să examineze candidatura lui Vlad Filat cu o condiție. Îl vor accepta, dacă  va fi convins că există o majoritate format în Parlament.

Precizăm că după consultările de ieri, Nicolae Timofti a anunțat că termenul pînă la desemnarea noului premier, ar putea să se prelungească.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Ghimpu- un descreierat ! În ultimul timp, amarnic îi mai cedează nervii. De ce? Pentru că sunt motive serioase. Dar nu din motive, că nu-şi vede realizate visurile de tipul: integrarea europeană, unirea cu România, limba română,lupta cu comunismul, ridicarea bunăstării poporului, majoraea salariilor, pensiilor, calitatea drumurilor etc.etc. Alta este la mijloc. Plaha, la plătit gros, pentru că acesta, să lupte vehement cu Filat, dar nu se primeşte şi trebuie de returnat banii groşi. Alta. Pierde afacerile mafiote cu Şalaru de la drumuri şi Şalaru de la ecologie. Pierde afacerile cu benzinăriile de la Cimişlia. Vede că vin alegerile, fie ele ordinare, sau anticipate, în care n-are cu ce veni în faţa poporului. Doar, din nou să scoată de la naftalină, sloganele prăfuite şi deja depăşite, sloganele pline de minciună, cum sunt Marea Unire, Europa etc. El ştie că deja, minţind poporul cu aceste slogane 24 ani, deacum, slabă nedejde că ele vor fi asimilate de popor. Iată motivul adevărat!

  2. Dl Ghimpu, trebuie sa se consulte urgent cu vre-un medic specializat. Este uluitor, cum un om cu vorbaraie pretins unionista, va aduce rusii comunisti la putere! Iata unde-i mintea moldoveanului de pe urma! In mintea capului lui Ghimpu! Rinza timpita de moldovean stricat la cap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri