11.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Ghimpu, cu nervii la pământ la şedinţa Parlamentului; „Ludmila Fiodorovna” – porecla care l-a scos din sărite

Must read

Comentarii recente

ghimpu la parlamentMihai Ghimpu a avut astăzi o cădere nervoasă la şedinţa Parlamentului. Liderul PL s-a enervat foc pe deputaţii din PLDM şi PSRM, care au încercat să afle cum intenţionează majoritatea parlamentară să stabilizeze şi să modernizeze Republica Moldova în condiţiile în care statul este capturat.

„Am adus Moldova la sărăcie. Şi voi din opoziţie, toţi aţi guvernat înainte, nu vă uitaţi la mine. Toţi cei din Parlament aţi fost la guvernare. Absolut toate fracţiunile. Straniu e că cei care au contribuit prin tăcerea lor ca şeful lor să fure Banca de Economii, Vama, Fiscul, azi sunt cu mâinile dezlegate şi dau vina pe alţii. Această declaraţie este o intenţie să schimbăm lucrurile. Nu prin declaraţii, nu vorbe, nu mitinguri în piaţă şi peste tot să blocheze construcţiile şi tot ce este în RM ce se mişcă şi se dezvoltă. Cine a sărăcit ţara, domnilor din dreapta mea? Cine a furat miliardul? Voi, şeful vostru care stă acolo, pe Bernardazzi. Încă aveţi voce să vorbiţi? Ştiţi ce spun ruşii? Probe au fost prezentate de procurorul general aici, în sală, şi vor mai fi prezentate. Poporul rus, un popor cu o cultură mare, are o vorbă: „Cia bî korova mîceala? Tiho!”, a spus Ghimpu.

Liderul PL s-a enervat şi mai tare când deputaţii i-au amintit de ilegalităţile de la Primăria Chişinău. „Astăzi mizeria şi sărăcia vă revine vouă, fiindcă voi aţi tăcut. Lasă tu Primăria Chişinău, Primăria Chişinău, Primăria Chişinău…!”, a adăugat liderul PL cu dispreţ.

Ghimpu a ajuns însă în culmea mâniei când deputatul PSRM Grigore Novac i s-a adresat cu „Ludmila Fiodorovna”, cu aluzie la porecla „Iuda Ghimpu”.

„Cu părere de rău, suntem nevoiţi să constatăm că acel exerciţiu democratic la care a fost supus, de fapt, a fost supusă Ludmila Fiodorovna, a avut totuşi consecinţe grave. Şi aici, când ne sunt aduse învinuiri precum că noi am participat nu ştiu unde…”, a spus Novac, dar nu a reuşit să-şi încheie enunţul.

Intervenţia acestuia l-a scos din sărite pe Ghimpu. „Vă avertizez, domnule preşedinte, încă o dată le mai oferiţi lor dreptul de a vorbi despre ceea ce nu ţine de ordinea de zi, fracţiunea PL părăseşte sala! Nu vă jucaţi cu noi! De ce le faceţi jocul lor?”, a strigat Ghimpu la preşedintele Parlamentului.

Ameninţarea lui Ghimpu l-a lăsat rece pe liderul PSRM, Igor Dodon. „Ludmila Fiodorovna, tăceţi acolo, că nu vă aude nimeni”, a spus Dodon şi şi-a continuat nestingherit discursul la tribuna Parlamentului.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri