-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Gheorghe Petic își găsește dreptatea după ce a petrecut 9 luni în închisoare pe nedrept; Cei șase ofițeri ai MAI reținuți azi i-au înscenat infracțiunea de comitere a violului

Must read

Comentarii recente

Cei șase actuali și foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne reținuți azi dimineață ar fi aderat la organizația criminală condusă de Vladimir Plahotniuc, recunoscut vinovat, prin Declarația cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului, de control ilegal şi anticonstituţional exercitat asupra instituțiilor publice.

Astfel, în 2018, aceștia și-au folosit situația de serviciu și au înscenat infracțiunea de comitere a violului de către Gheorghe Petic. În acest scop, pe lângă abuz de serviciu, aceștia au comis și încălcarea inviolabilității vieții personale, au organizat depunerea de către așa-zisa „victimă” a plângerii false și au determinat-o să facă declarații mincinoase.

Potrivit legii, aceste capete de acuzare sunt pasibile de pedepse penale, inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 8 ani. De asemenea, legea prevede privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procurorii PCCOCS urmează, pe parcursul următoarelor 24 de ore, să înainteze învinuirea persoanelor implicate și prezinte în instanța de judecată demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventi. Printre aceștia figurează și fostul șef al fostei subdiviziuni vizate în dosar.

Concomitent, în asemenea cazuri, se purcede și la investigarea acțiunilor persoanei care a făcut denunț și/sau declarații false, fapt aplicabil și în această speță.

Reținerile și cele 10 percheziții pe dosar au avut loc cu sprijinul angajaților Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și Serviciului de Informații și Securitate.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri