-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Gheorghe Crețu învinuit oficial de decesul lui Sorin Paciu

Must read

Comentarii recente

646x404Fostul judecător Crețu este învinuit oficial de decesul lui Sorin Paciu și participarea la o vînătoare ilegală. Deocamdată inculpatul se află în stare de libertate, fără vreo interdicție.

Pentru lipsirea din viață din imprudență, potrivit articolului 149, aliniatul 1 al Codului penal, Gheorghe Crețu riscă pînă la trei ani de închisoare, iar pentru participarea la vînătoarea ilegală din Pădurea Domnească va plăti o amendă de la 4 la 10 mii de lei sau va lucra în folosul comunității, forțat, pînă la 240 de ore.

Acuzați mai sunt și fostul director al rezervației, Denis Eremciuc, inginerul pază și protecție a rezervației „Pădurea Domnească”, Valeriu Svestun și Ghenadie Zalevschi, care se înscriu în același dosar. Aceștia sunt examininați pentru trafic de influență, prezentarea datelor false în acte, depunerea și constrîngerea declarațiilor mincinoase.

Amintim că la vînătoarea din 23 decembrie din Pădurea Domnească a fost omorât Sorin Paciu. La vînătoare au participat mai mulți demnitari, printre care fostul procuror general Valeriu Zubco, președintele Curții de Apel Ion Pleșca, fostul șef de la Moldsilva Ion Lupu, consilierul municipal din partea PL, Iurie Nastas și oameni de afaceri.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri