4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Judecătorul care l-a condamnat pe patronul Jurnal TV, la 10 ani de pușcărie, numit astăzi de Parlament la CSJ

Must read

Comentarii recente

Magistratul Ghenadie Plămădeală care a fost votat astăzi de majoritatea PAS la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, este judecătorul care l-a condamnat în 2011, la 10 de pușcărie pe patronul Jurnal TV, Victor Țopa.

Omul de afaceri Victor Topa, unul dintre cei mai aprigi contestatari pe atunci ai vicepresedintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pe 21 octombrie, 2011. În prezent, dosarul se află pe rol la CtEDO.

Precizăm că, încă magistrat despre care presa de investigație a scris că are probleme de integritate a fost numit astăzi de Parlament în funcția de judecător la CSJ.

Candidatura lui Ghenadie Plămădeală a fost susţinută cu votul a 55 de deputaţi (53 de deputaţi PAS şi doi deputaţi BCS). Iar pentru numirea lui Dorel Musteaţă au votat 52 deputaţi PAS.

În luarea sa de cuvânt, deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea, a declarat că guvernarea încearcă „să întoarcă datoriile unora prin accederea lor în funcţie, inclusiv la CSJ”. Potrivit lui, în timpul examinării candidaturilor în comisia de profil, a avut loc un spectacol.

Și Platforma Demnitate şi Adevăr a emis o declaraţie în care precizează că un dintre cele mai controversate candidaturi este cea a judecătorului Dorel Musteaţă, „care a reuşit să facă o carieră profesională fulminantă în perioada statului capturat, demonstrându-şi obedienţa faţă de factorii politici: Plahotniuc – Dodon”. „Candidatura lui Dorel Musteaţă trezeşte mari semne de întrebare faţă de legalitatea procedurilor aplicate pentru a fi numit judecător la CSJ şi lezează principiile statului de drept, meritocraţiei şi dă un semnal negativ întregului sistem judecătoresc că, doar având afiliere politică şi demonstrând obedienţă,  poţi face o carieră de succes în sistem”, se mai spune în declaraţia Platformei DA.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri