0.5 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Germania, Franța, Ucraina și Rusia, negocieri pe tema încheierii conflictului din Donbas

Must read

Comentarii recente

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au discutat luni, 11 octombrie, la telefon cu preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, pentru a vorbi despre conflictul ucrainean, şi au convenit că este necesar ca miniştrii lor de Externe să aibă o întâlnire, a anunţat guvernul german, transmite Reuters.

Cei doi lideri din Europa de Vest au vorbit mai întâi cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy cu privire la punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk care au rolul să asigure o rezolvare paşnică a conflictului din Ucraina.

Ulterior, Merkel şi Macron au vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin, căruia i-au cerut să facă progrese în discuţiile pentru pace, potrivit guvernului german.

„Interlocutorii au convenit să ceară miniştrilor lor de Externe să să întâlnească în curând pentru a realiza acest lucru”, arată comunicatul guvernului de la Berlin.

Tensiunile dintre Kiev și Moscova au crescut la începutul acestui an, când luptele din estul Ucrainei au escaladat, iar Rusia a masat un număr mare de trupe la graniță. Atunci, Zelenski i-a cerut lui Putin o întâlnire chiar în zona de conflict.

Moscova a acuzat Ucraina că și-a pierdut interesul pentru discuțiile de pace, în timp ce Zelenskiy a presat în zadar pentru o întâlnire cu Putin în zona de conflict.

În aprilie curent, Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta. Declarațiile au fost făcute după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat marţi pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri