21.6 C
Chișinău
joi, 6 octombrie, 2022

Generalul Philip Breedlove: Rusia își îndreaptă privirea spre Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

Generalul Philip BreedloveComandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, a avertizat, miercuri, că Republica Moldova, situată între România și Ucraina, este una din țările asupra cărora Rusia își îndreaptă privirea, după Ucraina, potrivit AFP.

„Ce este de supravegheat, sunt locurile unde o campanie mediatică puternică” susținută de Rusia „este pe cale să fie pusă în aplicare. Și este ce se întâmplă mai ales în R. Moldova”, a declarat generalul Philip Breedlove, de asemenea șef al Comandamentului european al armatei SUA, în cursul unei audieri în Congresul de la Washington.

Republica Moldova are, în prezent, un Guvern prooccidental și „în Transnistria se află trupe rusești tocmai pentru a împiedica Republica Moldova să se îndrepte spre Vest”, a reamintit Philip Breedlove. Transnistria, teritoriu în estul Republicii Moldova, cu o populație de 500.000 de locuitori, a câștigat, cu sprijinul Rusiei, un scurt război de independență, niciodată recunoscută de comunitatea internațională.

Generalul Breedlove a subliniat, însă, că, pentru moment, Ucraina rămâne ținta cea mai evidentă a Rusiei.
„Cred că nimeni nu poate fi sigur că Vladimir Putin și-a atins (deja) obiectivele” în ce privește această țară, a mai declarat Philip Breedlove.

Pe de altă parte, Philip Breedlove nu a oferit detalii legate de opțiunile, propuse de Pentagon, președintelui Barack Obama, privind eventuala furnizare de arme Ucrainei.
„Această discuție este foarte importantă”, dar în fața Rusiei trebuie folosite în același timp toate mijloacele de presiune, militare, economice și de contra-propagandă, a ținut generalul Breedlove să menționeze.

Sursa:delipress.info

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri