-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Gazprom promite că va livra gaze în depozitele europene în luna noiembrie

Must read

Comentarii recente

Gazprom va injecta în această lună gaze naturale în cinci instalaţii europene de înmagazinare subterană, după ordinul primit de la preşedintele Vladimir Putin, de a umple depozitele din Germania şi Austria.

„Gazprom a aprobat şi a început implementarea planului de a injecta gaze în cinci instalaţii europene de înmagazinare subterană, în noiembrie”, a anunţat gigantul rus într-un scurt mesaj pe canalul său oficial de Telegram.

„Au fost determinate volumele şi rutele de transport de gaze”, au adăugat reprezentanţii companiei, fără a da mai multe detalii, scrie agenția EFE, preluată de Agerpres.

Conform agenţiei oficiale TASS, furnizările de gaze directe prin gazoductul Yamal-Europa în Germania au fost reluate luni după-amiaza şi au fost mai mult decât dublate.

Marţi, volumul s-a ridicat la circa 860.000 metri cubi pe oră, comparativ cu 360.000 metri cubi în după-amiaza de luni, conform datelor operatorului german Gascade.

Gazoductul Yamal-Europa traversează teritoriul a patru ţări: Rusia, Belarus, Polonia şi Germania.

În plus, solicitările de tranzit de gaze prin Ucraina şi Slovacia au crescut marţi la circa 83 milioane mc, de la 75,2 milioane mc luni, a anunţat operatorul slovac de transport Eustream.

Potrivit agenţiei Interfax, furnizările pentru tranzit prin Ucraina s-au majorat deja cu 50%, comparativ cu 1 noiembrie.

În urmă cu două săptămâni, Putin a ordonat preşedintelui Gazprom, Alexei Miller, să umple depozitele din Austria şi Germania, după ce finalizează umplerea rezervarelor din Rusia. El a subliniat că acest pas va permite „îndeplinirea într-un mod fiabil, stabil şi cu un ritm bun” a angajamentelor Gazprom din Europa şi „aprovizionarea partenerilor europeni cu gaze pe parcursul toamnei şi iernii”.

„În plus, fără îndoială va crea o situaţie mai propice pe piaţa de hidrocarburi în Europa”, a semnalat preşedintele rus, în contextul preţurilor ridicate la gaze.

O treime din gazele naturale consumate de Europa provin din Rusia.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri