-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Gazprom nu mai vrea să tranziteze gaze spre Europa prin Ucraina. Nu a fost contractat niciun volum pentru luna noiembrie

Must read

Comentarii recente

Grupul rus Gazprom a contractat pentru noiembrie o treime din capacitatea suplimentară de tranzit al gazelor naturale prin conducta Yamal-Europa via Polonia şi niciun volum via Ucraina, potrivit rezultatelor licitaţiei publicate luni, transmite Reuters, citată de News.ro.

Potrivit platformei de licitaţii, Gazprom a contractat pentru luna noiembrie circa 32 de milioane de metri cubi pe zi, sau 35% din capacitatea suplimentară totală oferită de operatorul polonez Gas System prin intermediul punctului de tranzit Kondratki pentru conducta Yamal-Europa. Gazprom şi Ucraina au convenit la sfârşitul anului 2019 un acord referitor la tranzitul gazelor ruseşti către Europa, după discuţii prelungite, complicate de tensiunile politice dintre cele două foste republici sovietice.

Compania rusă are dreptul de a rezerva o capacitate suplimentară de tranzit pe lângă volumele deja convenite. În cea mai mare parte a refuzat să cumpere o capacitate suplimentară semnificativă prin Ucraina în acest an.

Operatorul de conducte ucrainean a declarat vineri că Rusia trimite mai puţin gaz către Europa prin Ucraina decât se specifică în actualul contract de tranzit.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri