-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Gazprom ar putea opri livrările de gaze către R.Moldova „conform contractului”; Slusari: „Care mai sunt surprizele în acest contract? Огласите, пожалуйста, весь список!”

Must read

Comentarii recente

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriyanov, a declarat că „în conformitate cu contractul, a notificat partea moldovenească că în 48 de ore livrările de gaze către Moldova vor fi oprite”.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a confirmat că autoritățile de la Chișinău au primit o notificare de la gigantul rus „Gazprom” precum că ar putea opri livrările gazelor naturale către țara noastră.

„Pot confirma că Moldovagaz a primit o astfel de scrisoare, dar încă nu am făcut cunoștință până la capăt cu ea. Din acest motiv mâine vom reveni cu un comentariu după ce vom face cunoștință și vom ști exact la ce se referă”, a declarat pentru Replica Media Andrei Spînu.

În acest context, o reacție vehementă a avut fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, care a cerut transparență și a reiterat necesitatea publicării contractului.

„Gazprom amenință cu sistarea livrării gazelor naturale dacă Chișinăul nu va achita nota de plată în decurs de 48 de ore. Viceprim-ministrul Andrei Spînu zice că la moment nu a reușit să ia cunoștință de textul acestei notificări, dat fiind faptul că ea a fost expediată către Moldovagaz. Tocmai mâine măria sa va face cunoștință cu documentul, după care vor fi luate măsuri. Vadim Ceban, directorul Moldovagaz, a confirmat această informație și a declarat că ei au primit o astfel de înștiințare, iar în acest moment lucrează cu părțile cointeresate pentru a găsi o soluție și a rezolva problema.

Considerați că este o reacție demnă și adecvată din partea voastră la acest anunț al concernului rus? Că lăsăm pe mâine. Că se lucrează cu nu știu cine asupra problemei. Ați semnat un contract secret. Societatea nu cunoaște nici formula de calcul al prețului, nici modalitatea și termenii de plată. Suntem obligați să achităm gaze post consum sau în avans? Există o sancțiune dură privind deconectarea Moldovei chiar și în cazul unei intârzieri nesemnificative de plată? Care mai sunt surprizele în acest contract? Огласите, пожалуйста, весь список!”- a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri