0.5 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Fratele președintelui CSM, Dorel Musteață care a participat la ședința CSP figurează în dosarul „fraudei bancare”. Declarațiile adjunctului procurorului general

Must read

Comentarii recente

Fratele președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, care are și calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, ar avea calitate procesuală în dosarul „fraudei bancare”. Informația a fost făcută publică de către adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, acesta a declarat că Alexandr Stoianoglo, înainte de a fi reținut, a atact, marți, 5 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CSP privind pornirea urmăriii penale pe numele său.

Potrivit lui Ruslan Popov, Alexandr Stoianoglo a solicitat recuzarea a cinci membri CSP, unul din membri era Dorel Musteață a cărui frate are calitate de bănuit în dosarul „fraudei bancare”. 

Ancheta este în curs de desfășurare și dumnealui, adică fratele lui Dorel Musteață, are calitate procesuală. Evident că din moment ce Procuratura Anticorupție care l-a pus sub învinuire, reieșind din atribuții i se subordonează Procuraturii Generale, în situația dată apare un semn de întrebare în ce privește interesul domnului Musteață și confirmă imparțialitatea sa. Dorel Musteață, la cererea CSP, a prezentat o hotărâre anterioare din care ar rezulta că a fost numit odată președinte al CSM, însă mai târziu, au fost numiți și alți președinți interimari: Luiza Gafton, încă un membru CSM, după care iarăși Luiza Gafton. După hotărârea Curții Constituționale, CSM în general a rămas fără președinte, ca acum Dorel Musteață să facă trimitere la o hotărâre care și-a pierdut efectul. Dânsul și-a arogat singur calitatea de președinte interimar al CSM. El nu putea să participe la acea ședință”, a declarat Ruslan Popov.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri