-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore

Must read

Comentarii recente

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, generalul Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii Anticorupție care au descins în această dimineață la domiciliul acestuia. Informația a fost confirmată de către procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, scrie Realitatea. 

Amintim că, preliminar, Țurcan ar fi vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.Generalul Ion Țurcan, fost viceministru al Afacerilor Interne, timp de 10 luni a deținut funcția de președinte al raionului Criuleni din partea PDM.

Anterior, jurnaliștii au scris despre faptul că Țurcan și-a scos în vânzare casa de lux, situată pe malul Nistrului. Acesta este gata să dea locuința la schimb cu un apartament, materiale de construcție și chiar cu o mașină. Proprietar al imobilului însă se prezintă un bărbat pe nume Alexandru, care pe site-ul de anunțuri, prin intermediul căruia Țurcan încearcă să își vândă imobilul, are publicate anunțuri doar cu privire la automobile.

Deși în declarațiile de avere și interese personale, fostul șef al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” scrie că locuința a fost obținută printr-un act de donație și că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunțuri prețul cerut este de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decât acesta indică în actele prezentate Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Locuința de lux cu suprafața de 160 de metri pătrați, înregistrată pe numele lui Ion Țurcan, este situată pe un teren de 27 de ari pe malul Nistrului, raionul Criuleni. Casa cu două niveluri a fost înregistrată la cadastru în luna iulie 2020, la șase luni după ce Țurcan a renunțat la funcția de președinte al raionului Criuleni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri