11_Berca-465x390Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este suspect într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise în perioada 2010-2012.

Între timp, apar noi detalii în dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Berca. Acuzat că a primit 185.000 de euro mită pentru o intervenţie la colegii din Executiv, fostul senator ar fi încasat o tranşă din bani când era ministru. Procurorii spun că el a luat 50.000 de euro după ce a fost învestit în funcția de ministru.

Mai mult, arată documentele procurorilor, omul de afaceri care a plătit mita pentru a obţine finanţarea unei lucrări într-o comună din Bacău era nemulţumit că banii i-a încasat abia cinci ani mai târziu, aşa că a cerut mita înapoi.

În această cauză este implicat și Mihai Banu. Fostul deputat liberal de Bacău a fost arestat preventiv, la 10 iulie, pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate de o instanță de judecată de la Curtea de Apel Bacău.

sursa: digi24.ro

(97 accesari)