20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Fostul deputat Florin Popescu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Must read

Comentarii recente

iccjLovitură grea pentru fostul parlamentar Florin Popescu. Cel supranumit „baronul puilor” a fost condamnat de instanța supremă la 2 ani de închisoare cu executare pentru că a cerut şi a primit peste 60 de tone de pui grill.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Înalta Curte a respins, luni, apelul lui Florin Popescu la sentinţa dată în acest dosar în 4 decembrie 2015, astfel că fostul parlamentar rămâne cu condamnarea de doi ani de închisoare cu executare, potrivit News.ro.

Instanţa a respins şi apelul lui Rami Ghaziri, patronul Avicola Crevedia, parte vătămată în dosar.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 27 iunie 2014, pe deputatul Florin Popescu, pe care l-au acuzat că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent.
El a demisionat în 2 martie din Parlament, spunând că face un gest „de onoare”, după ce a văzut motivarea instanţei la decizia de condamnare dată pe fond.

„Am primit o condamnare şi este normal, este un gest de onoare ca odată având o condamnare să plec, pentru că nu doresc ca din cauza acţiunilor mele imaginea Parlamentului să fie afectată. (…) Politica e dulceaţă de trandafir şi mai gust de caise, şi gust amar, ca tot omul, sunt şi bune şi rele”, spunea Florin Popescu.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri