23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Fostul consilier al lui Plahotniuc: „Este extraordinar ce se întâmplă la Chişinău, e istorie sub ochii noştri; Turul doi nu îl arată deloc învingător clar pe Dodon”

Must read

Comentarii recente

cozmin gusaConsultantul politic Cozmin Guşă, fost consilier al oligarhului Vladimir Plahotniuc, crede că rezultatul primului tur de scrutin prezidenţial din Republica Moldova reprezintă o veste extraordinară şi se arată optimist în aşteptarea turului doi.

„Rezultatul este neaşteptat de bun pentru Maia Sandu, este o veste extraordinară”, a declarat Cozmin Guşă, la emisiunea Jocuri de Putere, la Realitatea TV.

Expertul a mai spus că Iurie Leancă, care nu s-a retras din luptă în favoarea lui Maia Sandu, este un prizonier al sistemului.

„E limpede că domnul Iurie Leancă a fost împiedicat să renunţe la candidatură, pentru că voturile sale ar fi mers către Maia Sandu şi nu se dorea ca scorul ei să fie prea mare. Iurie Leancă e un prizonier al sistemului de la Chişinău, premierul care a girat miliardul furat, într-un fel. Un rusofil deghizat. Din nefericire pentru el, voturile sale vor merge natural către Maia Sandu, indiferent de ce va spune el”, a opinat consultantul, citat de stiripesurse.ro.

Omul cu cele mai mari şanse de a influenţa rezultatul turului doi este reprezentantul Partidului Nostru, Dumitru Ciubaşenko, sau mai bine spus şeful său, Renato Usatîi, a explicat Guşă.

„Cel mai important competitor, cel care va hotărî mult în turul 2, este Ciubaşenko, şi nu atât el, cât şeful său, dat în urmărire internaţională prin Interpol, Renato Usatâi, cel care dacă ar fi candidat, azi ar fi jucat finala cu Dodon sau cu Sandu. El e refugiat la Moscova şi nu poate să fie extrădat de acolo, este un duşman declarat al lui Vlad Plahotniuc, căruia îi reproşa că este autorul acestui mandat de arestare şi că se află în spatele candidatului Igor Dodon. Ţinând cont de această duşmănie clară între Plahotniuc şi Renato Usatîi, Igor Dodon îşi pune probleme în ce fel ar putea să atragă un electorat foarte fidel lui Renato Usatîi. Turul doi nu îl arată deloc învingător clar pe Dodon, în ciuda diferenţei de 10%. Candidatul Rusiei, care este Dumitru Ciubaşenko, îşi va pune problema foarte acut dacă îi va da voturile candidatului care se prezintă drept candidatul lui Putin, adică lui Igor Dodon. Pentru că asta e diferenţa mare dintre Dodon, care se prezintă drept candidatul lui Putin şi Usatîi, care este omul Rusiei”, a explicat Guşă.

Concluzia după primul tur este totuşi oprimistă. „Pentru prima dată, este extraordinar ce se întâmplă la Chişinău, e istorie sub ochii noştri, abia acum, cu acest scor al Maiei Sandu, putem spera că Moldova se rupe spre atlantism, pe această axă unde dirijorul principal subteran este SUA, asistat de România, şi cu o Germania care a jucat foarte inteligent, nevrând în niciun fel ca un rusofil precum Dodon să manevreze lucrurile la Chişinău. Cu acest demers şi cu Maia Sandu la acest scor, putem spune că anumiţi oameni din statul român şi-au făcut treaba în ultima vreme”, a mai spus consultantul.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri