29.4 C
Chișinău
joi, septembrie 16, 2021

Fost consilier al lui Plahotniuc: „Avem un Parlament dezastruos la Chişinău. Conflictul este foarte grav”

Must read

cozmin gusaConsultantul politic de la București, Cozmin Gușă, fost consilier al oligarhului Vladimir Plahotniuc, a declarat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că la Chișinău există un Parlament dezastruos.

„La Chişinău avem un Parlament validat, un Guvern validat, un preşedinte care pare bine stabilit în scaun cu nişie bâlbe de exprimare publică, un lider politic al noului Guvern care este fidel al Partidului Democrat, al d-nului Lupu, dar care este de fapt al lui Plahotniuc şi o inactivitate instalată atât a UE, cât şi NATO”, a transmis Gușă, potrivit realitatea.net.
Acesta a transmis că „avem un Parlament dezastruos la Chişinău nesusţinut, cu nişte partide care formează majoritatea, dar care mâine nu fac 10 la sută din opţiunile cetăţenilor”.
„Avem un preşedinte care pare santajat cu acţiunile sale, d-nul Timofti care s-a supărat că i-am zis moşulică. Avem un Guvern care pare de casă al lui Plahotniuc. O economie prăbuşită, după cum a descris într-un editorial Dan Dungaciu, cu salarii neplătite şi cu acorduri internaţionale care se vor prăbuşi la rândul lor şi pe care anumiţi oameni de la Chişinău speră să fie rezolvate prin efort românesc. Un europenism decedat, în moarte clinică şi un rusofilism care acţionează pe cel puţin 3 planuri politice”, a comentat consultantul politic de la București.
Gușă a mai declarat că, conflictul instalat în Republica Moldova scoate în evidenţă necesitatea retrasării între EuroAtlantism şi EuroAsiatism.
„Conflictul este exploadant, foarte grav. Iar turneul lui Cioloş, care este la început, cred că ar trebui să se concentreze mai mult la discuţia despre frontiera Prutului pe care o apărăm din ce în ce mai greu şi dacă se instalează o stare de megainstabilitate în următoarele două săptămâni, nu mai putem să o apărăm pentru că este total penetrată şi atunci se va pune problema Schengen şi a tuturor acestor calcule economice politicianisme de inspiraţie olandeză care ne-au blocat această integrare în Schengen şi această ranforsare a frontirei pe Prut şi sigur fostul prim-ministru, coruptul Vlad Filat, nu este străin pentru că ţigările Plugaru se fumează peste tot în Europa, probabil şi că dânsul fumează ţigări Plugaru şi că a dorit prin reţeaua de moldoveni de câteva sute de mii prin Europa să poată rotunji veniturile unor foarte corupţi politicieni care s-au dat drept EuroAtlantişti, drept iubitori de România şi de fapt nu au fost decât iubitori de avere personală”, a mai spus Cozmin Gușă.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri