16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Fost ambasador: „La sfârşitul anului trecut, americanii s-au opus revenirii lui Plahotniuc în politică”

Must read

Comentarii recente

plaha lupuLa sfârşitului anului trecut, Statele Unite nu şi-au dorit revenirea oligarhului Vladimir Plahotniuc în politică şi chiar s-au opus acestui lucru. O spune fostul ambasador al Republicii Moldova la Viena, Andrei Popov, care punctează câteva semnale clare care au existat în acest sens.

„Americanii nu au vrut revenirea lui Plahotniuc în politică în noiembrie anul trecut. Şi ştiu acest lucru din surse sigure. El iniţial îşi anunţase suspendarea, a dat de înţeles că se retrage din politică. Plahotniuc a anunţat pe 15 octombrie că se retrage, în ziua arestării lui Filat, şi următoarea postare vine pe 21 decembrie, la ora 2 noaptea. În aceeaşi zi, 21 decembrie, se întâmplă două lucruri: se sparg comuniştii, apar cei 14 deputaţi, şi vine la Chişinău Ion Sturza, de la Viena, şi este propus în funcţia prim-ministru. Iar peste alte câteva zile a fost lansat Partidul Acţiune şi Solidaritate”, aminteşte Popov.

Or, potrivit fostului ambasador, acestea au fost semnale clare că SUA nu-şi doreşte revenirea oligarhului Plahotniuc în politică.

„Eu cred că aceste două acţiuni se înscriu într-o reacţie de retaliere. Deci prima reacţie a americanilor a fost să se opună revenirii lui Plahotniuc în politică. Dar după asta ceva s-a schimbat şi s-a schimbat într-atât de mult că peste câteva săptămâni Victoria Nuland saluta învestirea Guvernului, iar peste alte câteva luni tot Nuland îl întâmpina pe Plahotniuc în SUA cu toată dantura la vedere. Iar când un diplomat zâmbeşte unei persoane atât de controversate, cred că a fost semnalul: la moment lucrăm cu ăsta, ne-a arătat muşchii”, a mai spus Popov, la Unimedia.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri