23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Fost ambasador al RM în SUA: „Dodon a comis un gest criminal”

Must read

Comentarii recente

igor munteanuIgor Dodon a comis un gest criminal atunci când a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană se va face fără Transnistria şi Găgăuzia.

Este declaraţia fostului ambasador al Republicii Mooldova în SUA, Igor Munteanu, care crede că asemenea declaraţii sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte.

„Este o declaraţie iresponsabilă care nu face bine nici măcar unui repetent dintr-o şcoală primară fără şansa de a da examenele, nemaivorbind de faptul că nu-i face bine unui candidat care a participat într-o campanie prezidenţială. Să spui despre propria ţară că anumite regiuni ale sale nu vor face parte dintr-un proiect care reprezintă o politică oficială a acestei ţări – este un gest criminal… Nu cred că jurământul pe care poate să-l dea un asemenea om are vreo valoare. Eu mă îndoiesc că el este capabil să exercite o asemenea funcţie în stat”, a declarat Igor Munteanu, într-un interviu pentru Report.md.

Directorul IDIS Viitorul s-a referit şi la ceea ce înţelege Igor Dodon prin noţiunea de „federalizare” a Republicii Moldova.

„Un proiect stupid prin care Rusia încearcă să profite de vulnerabilităţile statului şi de slăbiciunile ideologice ale partidelor politice”, a spus Munteanu.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri