20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Forumul Civic va avea loc mâine, la 11:00

Must read

Comentarii recente

platforma civica DACetăţenii care nu sunt indiferenţi faţă de soarta Moldovei şi de viitorul democratic al ţării sunt chemaţi să se alăture Forumului Civic, care va avea loc pe 20 ianuarie, la ora 11:00, în ajunul şedinţei Parlamentului, la care ar putea fi votat de noua majoritate parlamentară un guvern antipopular.

Evenimentul se va desfăşura în sala roşie Summit Events&Conference Center, strada Tighina 49/3.

„În cadrul Forumului Civic va trebui să luăm decizii cum să acţionăm astfel încât să împiedicăm capturarea puterii de clica coruptă”, spun organizatorii evenimentului.

Forumul Civic este organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr.

Vă prezentăm mai jos apelul Platformei:

Republica Moldova se confruntă cu cea mai crâncenă criză politică de la proclamarea independenţei. Nu doar că nu avem Guvern, dar şi cele mai importante instituţii ale statului au fost acaparate şi subjugate clanului mafiotului Plahotniuc. Sub controlul lui Plahotniuc se află sistemul judecătoresc şi Parlamentul, iar acum mafia încearcă prin înşelăciune, ameninţări şi şantaj să-şi instaureze propriul Guvern.

Preluând controlul asupra executivului, Plahotniuc va distruge cu desăvârşire principiul fundamental de separaţie a puterilor în stat, ştergând în acest fel ultima picătură de democraţie în Republica Moldova. Astfel, ţara ar putea reveni la trecutul său totalitar, în care pârghiile puterii se aflau în mâinile Partidului Comuniştilor. Acum însă, regulile le va dicta nu un partid, ci o persoană – oligarhul Plahotniuc.

În tot acest timp am fost divizaţi în moldoveni şi români, în vorbitori de română şi de rusă, în simpatizanţii ai Uniunii Europene sau ai Uniunii Vamale. Am fost divizaţi după viziunile istorice, lingvistice şi cele ale integrităţii. Toate aceste dezbateri le conveneau doar celor pentru care Moldova independentă a devenit o sursă ilicită de îmbogăţire, iar patru milioane de moldoveni s-au transformat în obiectul propagandei, a exploatării şi a jafului.

Intimidând populaţia cu diferite sperietori geopolitice (mâna Moscovei, Siberia, comuniştii, pe de o parte şi distrugerea Europei, ameninţarea vectorului proeuropean etc., pe de alta) bandiţii şi experţii aserviţi, jurnaliştii şi postacii au distrus statul de drept, au călcat în picioare Constituţia, legile, au capturat instituţiile democratice şi de stat, dar şi mass-media. Ei şi-au înrobit statul şi l-au obligat să lucreze exclusiv în favoarea sa. Acum bandiţii jefuiesc cu neruşinare ţara şi rămân nepedepsiţi. Moldova a devenit zona încălcărilor flagrante, zona de încălcare a drepturilor democratice şi a drepturilor oamenilor.

Lucrurile nu mai pot continua aşa, Moldova poate deveni în cele din urmă un stat eşuat, iar cetăţenii ei – robii subjugaţi de clica lui Plahotniuc.

Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că bandiţii pot fi opriţi la fel cum poate fi stopat şi procesul de formare a Guvernului constituit ilegal, în frunte cu candidatura propulsată de Plahotniuc, Pavel Filip. Poate fi împiedicată şi capturarea definitivă a ţării de către mafioţi doar prin reunirea tuturor forţelor populare, societăţii civile, opoziţiei. Eforturile celor care vor să scape de acest control oligarhic trebuie conjugate, indiferent de opiniile şi preferinţele geopolitice, naţionale, lingvistice, religioase.

Încurajăm toate forţele politice sănătoase să se unească. Să reunim societatea civilă sub lozinca eliberării din captivitate a Moldovei, precum şi a restaurării statului de drept şi a democraţiei. Revenirea la procedurile şi normele democratice este scopul nostru comun şi nicio himeră geopolitică nu poate să ne despartă.

În aceste circumstanţe, revenirea la normalitate şi la democraţie presupune demararea alegerilor anticipate, alegeri care ar reseta sistemul politic din ţară, l-ar curăţa de oamenii care nu mai au norme morale, politice şi niciun drept de a conduce ţara.

Opinia şi poziţia partenerilor europeni ai Moldovei au fost mereu foarte importante pentru ţara noastră. Suntem convinşi că acum aceştia sunt de partea Democraţiei, a Legii şi a Poporului, care vrea cu tot dinadinsul să-şi întoarcă ţara şi libertatea.

Cei care nu sunt indiferenţi faţă de soarta Moldovei şi de viitorul democratic al acesteia sunt chemaţi să se alăture Forumului Civic, care va avea loc pe 20 ianuarie, la ora 11:00, în ajunul şedinţei Parlamentului, la care ar putea fi votat de noua majoritate parlamentară, un guvern antipopular. În cadrul forumului Civic va trebui să luăm decizii cum să acţionăm astfel încât să împiedicăm capturarea puterii de clica coruptă.

Doar conjugându-ne eforturile putem scăpa de Plahotniuc şi de gaşca lui.

Trăiască Democraţia!
Trăiască Libertatea!
Trăiască Republica Moldova!
Împreună vom câştiga!

Platforma Demnitate şi Adevăr.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri