-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Florin Cîțu: Sper că putem discuta azi despre propunerea de premier

Must read

Comentarii recente

Premierul interimar Florin Cîțu a spus, duminică, referitor la negocierile cu PSD pe formarea unei alianțe de guvernare, că speră ca astăzi să discute și despre propunerea de premier.

„Nu am ajuns la aceste discuții. Trebuie să ne înțelegem mai întâi pe partea de guvernare. De aici pornim. Sper că putem discuta azi despre propunerea de premier și apoi să mergem cu ea la președintele Iohannis”, a declarat Florin Cîțu.

Referitor la desființarea SIIJ și a MCV, Florin Cîțu spune că „am avansat acolo, facem progres”.

„Cu toții avem avizul Comisiei de la Veneția și de acolo pornim. Discuția este despre toate legile Justiției, e un pachet întreg. Ceea ce cu toții am agreat este că trebuie să respectăm MCV. Dacă nu-l respectăm, nu mai putem discuta despre intrarea în Schengen. De aici pornim”, a mai spus Cîțu.

Duminică, liberalii și social-democrații se întâlnesc pentru că mai sunt câteva puncte asupra cărora nu s-au pus încă de acord în programul de guvernare. Finanțele, Munca și Jutiția sunt câteva dintre subiectele care rămân de discutat.

În cadrul întâlnirilor ar trebui să se discute și modalitatea în care va fi propus viitorul premier. Florin Cîțu spunea în urmă cu două zile că partidele ar trebui să se înțeleagă asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis. Cîțu susține de asemenea și varianta premierilor prin rotație. Cine ia însă premierul ar putea avea mai puține ministere, susțin surse liberale.

www.digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri