30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Flashmob de susţinere a bărbatului reţinut la protestul din 17 septembrie: „Plaha – arestat, Alexeev – eliberat”

Must read

Comentarii recente

„Libertate lui Alexei”, „Plaha – arestat, Alexeev – eliberat”, „Jos justiţia coruptă” se scandează în faţa Curţii de Apel, unde este organizat un flashmob de susţinere a bărbatului reţinut la protestul din 17 septembrie, Alexei Alexeev.

„Alexei Alexeev este un om nevinovat. El nu a săvârşit absolut nimic. Copilul lui a avut de suferit din această cauză. Aceşti indivizi vor plăti, de la judecător până la cei care au comandat această judecată politică”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Drepturile acestui om sunt încălcate. Ceea ce fac ei este foarte grav. Noi mergem şi o să scriem tuturor ambasadelor şi tuturor instituţiilor internaţionale. O să alertăm toată lumea despre gravele încălcări pe care le comite această guvernare”, a declarat preşedinta PAS, Maia Sandu.

„Protestăm pentru eliberarea cetăţeanului reţinut pe nedrept. Noi vom fi solidari cu familia acestuia. În locul lui Alexei Alexeev poate fi oricine. Foarte multe ONG-uri care au analizat cazul acestuia au constatat că a fost reţinut pe nedrept. Ne aflăm acum în faţa Curţii de Apel. După aceste cazuri ieşite din comun trebuie traşi la răspundere şi aceşti complici ai mafiei de la guvernare. Condamnăm aceste acte criminale”, a declarat activistul civic, Nicolae Josan.

„Şi europenii au recunoscut că la noi nu este nicio refomă în justiţie. Nimic nu s-a schimbat. Mai aberante decizii decât acum sunt nu au fost niciodată”, a declarat Eduard Rudenco, avocat.

„Justiţia trebuie să slujească poporului. Noi vrem să avem cetăţeni liberi, noi vrem judecători nu cu palate şi maşini luxoase, dar un sistem şi o ţară liberă. Vrem ca acest cetăţean să fie eliberat imediat. Numai democraţie nu avem. Suntem ca în evul mediul. Asta e democraţie când un cetăţean care îşi cere drepturile să fie arestat?”, a spus Victoria Cibotari, mama unui tânăr reţinut în urma protestului masiv din 24 aprilie.

„Pe 1 octombrie ne adunăm la cinematograful Gaudeamus pentru a continua protestele”, a spus Igor Grigoriev, activist civic.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri