3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Fiul lui Gheorghe Trocin, condamnat în România şi căutat de Interpol, se plimbă liber prin Chişinău

Must read

Comentarii recente

Fiul lui TrocinFiul unui funcţionar de rang înalt, căutat de Interpol, se plimbă liber prin Chişinău. Este vorba despre fiul membrului Curţii de Conturi Gheorghe Trocin, Sergiu Trocin, care este condamnat în România la 8 ani de închisoare şi este dat în căutare internaţională de poliţia română, dar „neobservat” de poliţia din R. Moldova.

Presa de la Chişinău a relatat în detalii despre accidentul tragic în care a decedat un copil de 6 ani şi în care a fost implicat Gheorghe Trocin. La acel moment, în noiembrie 2013, puţini ştiau că unul dintre fiii funcţionarului era dat în căutare de forţele de ordine din România. Chiar şi aşa, acesta nu se ascundea de poliţie, fiind văzut la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, unde era internat tatăl său.

Sergiu Trocin, de 30 de ani, deţine cetăţenia R. Moldova şi a României. Bărbatul este căutat de Interpol pentru apartenenţa la o grupare infracţională organizată, pentru fals şi înşelăciune. Tânărul a fost condamnat la 8 ani de puşcărie într-un dosar în care figurează alte aproximativ 30 de persoane. Presa românească a numit acest caz „Caracatiţa moldovenească a ţigărilor de contrabandă”. Gruparea criminală, formată din cetăţeni moldoveni, arabi şi români, a pus pe roate o întreagă industrie de falsificare a ţigaretelor, scrie Ziarul de Gardă.
Ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România au anunţat că Trocin a fost implicat în acea grupare criminală, care s-a constituit prin 2009 şi a cărei activitate a fost stopată spre finele anului 2010. Acest grup infracţional a pus pe roate cel puţin cinci fabrici ilegale de ţigarete, care foloseau mărci înregistrate pe numele unor firme autorizate. Gruparea a introdus în România utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigaretelor. Acestea erau aduse din alte ţări, inclusiv din R. Moldova, şi erau întreţinute prin consultanţă cu specialişti de la Chişinău. Autorităţile române apreciază prejudiciul adus de această entitate criminală la aproximativ 10 milioane de lei româneşti, echivalentul a 40 de milioane de lei moldoveneşti. În 2012, Curtea de Apel din Bucureşti i-a menţinut lui Trocin sentinţa de condamnare la 8 ani de închisoare, dar acesta a reuşit să fugă de justiţia românească. Acum, locuieşte la Chişinău, unde este în siguranţă, fiind protejat şi de tatăl său.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri