-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Fiscul va verifica preţurile la produse social-importante din unităţile comerciale

Must read

Comentarii recente

Serviciul Fiscal de Stat anunţă verificări de amploare privind formarea preţurilor la pâine, lapte, hriştă etc. în unităţile comerciale din întreaga ţară. În special, în vizor vor intra majorările adausurilor comerciale peste limita permisă, fapt ce se pedepseşte cu încasarea venitului ilicit obținut şi cu aplicarea sancțiunii în proporție de 100%. 

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. 

Lista produselor social importante a fost întocmită de guvernul Filip și anexată la Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor respective, adoptat prin hotărârea de guvern Nr. 774 din 20-06-2016.

Pentru produsele social importante s-a stabilit următorul mod de formare a preţurilor de comercializare pe piaţa internă:

a) produsele social importante se comercializează la preţuri de achiziţie/preţuri de livrare cu aplicarea adaosului comercial ce nu depăşeşte 20%, cu excepţia pâinii şi a colacilor, pentru care adaosul comercial aplicat nu va depăşi 10%;

b) produsele social importante, atât din import, cât şi autohtone, care au fost supuse procesării în unităţile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depăşeşte 40% cumulativ de la preţul de achiziţie/preţul de livrare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri