18.9 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

FISC-ul reacţionează: Presiunile CNA vin ca urmare a unor fraude de proporţii descoperite la întreprinderile subordonate lui Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

FISCInspectoratul Fiscal de Stat, care a fost astăzi supus unui atac fără precedent din partea Centrului Naţional Anticorupţie, susţine că acţiunile procurorilor reprezintă o tentativă de intimidare după ce inspectorii fiscali au descoperit fraude record la întreprinderea Metal Feros şi la un grup de firme din domeniul telecomunicaţiilor şi al exportului de metale. Menţionăm că atât domeniul exportului de metale cât şi telecomunicaţiile sunt controlate de prim-vicepreşedintele Parlamentului,Vlad Plahotniuc .

„Considerăm că nimeni nu trebuie să se sustragă cercetărilor organelor de drept, indiferent de statutul său, însă suntem îndreptăţiţi să credem că acţiunea de astăzi, însoţită de organizarea unui show mediatic de prost gust, nu are alt scop decât compromiterea şi intimidarea celor care sunt vizaţi.

În acelaşi timp, nu putem să nu observăm o stranie coordonare a evenimentelor din ultima perioadă, începută odată cu schimbarea radicală de atitudine a Serviciului Fiscal de Stat faţă de marii evazionişti, de firmele fantomă care practic, în acest moment, nu mai există. În acela şi timp, aceste percheziţii, neargumentate în nici un fel, au coincis şi cu controalele de la întreprinderea Metal Feros unde au fost descoperite fraude record în Republica Moldova.

Întâmplător sau nu, aceste acţiuni de intimidare, reflectate prin show-uri mediatice grosolane, au loc în exact aceea şi perioadă în care Serviciul Fiscal de Stat documentează acţiunile unui grup de firme din domeniul telecomunicaţiilor, al exportului de metale etc. Dacă iniţial, până acum câteva săptămâni, puteam vorbi doar despre ameninţări cu răfuiala fizică, iată că, din păcate, astăzi asistăm la un fenomen foarte periculos pentru un Stat de drept, mai precis atunci când instituţii ale Statului sunt folosite pentru intimidarea altor instituţii”, se menţionează în comunicatul de presă al Inspectoratului Fiscal de Stat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri