6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

Fîntîna prostiei, de Valeriu Ciobanu

Must read

Comentarii recente

fintanaForfota dinaintea unor alegeri falsificate de tromboanele partinice atinge culmi nebănuite. Luat la rost pentru că încurca în schema cuiva, și anume actualilor guvernanți, omul Moscovei Usatîi iata-iată va fi scos pe tușă! Cică a adus prea mulți cîntăreți și a irosit banii lui Putin en gros.

Nimeni nu neagă acest lucru, dimpotrivă, considerăm că filfizonul trebuie să justifice orice kapikă și rublișoară cu iz de Kremlin.

Dar iaca nu știu cum alte asemenea structuri rămîn necontrolate de CEC-ul sever al lui Ciocan.

Un omulean de prin părțile Taracliei îmi povestește cum fac campanie electorală și alți concurenți prokremliniști, despre care practic nu se vorbește nimic.

De ziua hramului satului Bașcalia, pe 21 noiembrie a fost organizat un concert pompos de către PD și personal Dumitru Diacov, de baștină din această localitate. Invitată de onoare la concert a fost însăși Anastasia Lazariuc, care, se știe, nu cîntă pe răcituri și găluște.

După terminarea concertului, în fața oamenilor din sat și-au făcut apariția reprezentanții partidului fantomă Renaștere -Vozrojdenie al lui MIșin, fugar din PCRM. E vorba de Vasile Tarlev, ex-prim-ministru și candidat la această funcție încă pe timpul lui Lucinski, fratele acestuia, Petru Tarlev, primar și un cumătru de-al lor, popa satului, puțin amețit de tulburelul toamnei. Asta în condițiile în care cu o zi înainte cei doi frați politicieni și-au condus mama pe ultimul drum.

Trecem peste morala acestui gest necugetat și să remarcăm idioțenia ideologică a renașcentiștilor de tip sovietic, care, după plecarea Anastasiei Lazariuc s-au apucat să facă agitație pînă la răgușire pentru Uniunea Vamală, Moscova iubită, mîndră capitală, sustinînd că ei și numai ei au prieteni la FSB, că Moscova nu se va lăsa pînă nu-și va realiza planurile vizavi de Moldova…

Uite așa, prim-ministrul cu 12 consilieri – după debarcarea lui a rămas doar unul – cu spete la Kremlin mai dihai ca Dodon, răscolește prin mușuroiul coloanei a cincea, agitînd din greu pentru deturnarea cursului european. E și firesc, spun oamenii, ținînd cont de faptul cum le-a tras șeful guvernului apă în sat. Ca să arate că a ajuns cineva, Tarlev, pe timpul mandatului său, l-a trimis pe Gheorghe Duca (academicianul cu averi ascunse predutindeni!), pe atunci ministru, om de „nădejde”, să foreze și să aducă apa în localitate. După ce a rîmat jumătate de sat, Duca nu a găsit izvorul și a decis să îngroape o cisternă în pămînt, pe care a umplut-o cu apă. În prezența lui Tarlev și a unui sobor de 17 preoți, inclusiv a episcopului de Cahul, „fîntîna” prostiei, adică cisterna a fost sfințită și inaugurată cu cel mai mare fast. Doar că peste cîteva zile, cînd cisterna s-a golit, apa a dispărut, iar oamenii au numit locul cu pricina fîntîna prostiei lui Tarlev și Duca.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. Vineri, 28 Nov. 2014 –
  BUN VENIT LA CHIŞINĂU, KLAUS JOHANNIS !
  ––––––––––––––––––––––––––––———————-
  Nicoleta Rotaru, elevă în clasa XI-ea la liceul „Onisifor Ghibu„ din Chișinău
  Premiul 1 la Festivalul de Poezie Patriotică, ediția a 7-ea, 2014

  Visez s-ajung în România !
  –––––––––––––––––––————
  1.
  Eu nu am fost nicicând în România
  Şi mâna nu am dat cu fraţi de peste Prut.
  Nu am jucat cu ei “Hora Unirii”,
  Dar mult aş vrea pământu-i să-l sărut.
  2.
  Nu am cântat “Deşteaptă-te Române”
  Lângă un suflet ce simte acelaşi dor.
  Însă am iubit, slăvit, purtat în suflet
  Acelaşi imn, acelaşi plai, acelaşi viitor.
  3.
  Eu încă nu am fost în România,
  Însă pe Decebal şi Burebista
  Îi ştiu din Daciada lui Silvestru şi Dabija,
  Din draga “LA” citind revista.
  4.
  Ştiu! Mulţi visează să colinde lumea
  Să cucerească culmi, să urce munţi.
  Eu astăzi am nevoie de străbuna
  Ţara de la care fost-am smulşi.
  5.
  Nu mi-am văzut Pământul, mamă,
  Pe care în inimă îl port pe veci,
  Dar recunsoc că scumpă-mi este ţara
  Unde am crescut şi am urcat poteci.
  6.
  Îmi place peste râu să îi admir glia
  Să stau pe mal şi să privesc tăcând.
  Nu îmi doresc mai mult decât crescând,
  S-ajung nu doar cu sufletul în România.
  ––––––––––––––––––––––––––——————-

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri