1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Filat și Leancă îi trădează pe cei care i-au adus la putere, de Vasile GROZAVU

Must read

Comentarii recente

grozavuLeancă nu știe că râde mai bine cel care râde la urmă?

Logica strâmbă a actualei coaliții de a nu participa la ședința extraordinară a Parlamentului nu este îndreptată împotriva comuniștilor, ci un gest de solidaritate cu oligarhii care fac tot ce vor în țara aceasta.

Precum se știe, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, ales de actualul corp de deputați, înregistrează grave carențe la capitolul profesionalism.

Găsim aici necunoscuți ai branșei care nu pot formula concis o propoziție în limba română.

Ascultându-l pe Pocaznoi, ai impresia că citești ultima postare de pe FB a lui Plahotniuc.

Anume demiterea și alegerea unui nou CCA, capabil să asigure libertatea de exprimare ca premisă sigură pentru regăsirea de sine a R.Moldova în marea familie europeană, a fost obiectivul declarat al echipei de la Jurnal TV.

Nu comuniștii trebuiau ascultați, ci jurnaliștii care i-au adus la putere pe acești indivizi. Ei aveau nevoie de dreptate astăzi. Ați auzit cumva vreo precizare că se va reveni asupra chestiunii în cauză?

Filat nu trebuie să uite nici pentru o clipă că la mitingurile de constituire a PLDM au participat și rostit discursuri mulți dintre cei aflați acum în schema Jurnalului sau la alte publicații independente.
Din punct de vedere deontologic au greșit, desigur, iar Filat și-a șters picioarele de ei, chiar dacă le-a promis sprijin concret în realizarea ideii de unitate a neamului.

Monopolizarea instituțiilor media de către Plahotniuc, desemnarea unei echipe docile la Compania Teleradio-Moldova, imixtiunile lui Filat în politica editorială, procesele intentate jurnaliștilor, destituirile ilegale din funcții denotă că dictatura majorității agresive a acumulat masa critică.

Decizia de a nu discuta într-o ședință extraordinară cea mai stringentă problemă a presei de care depinde viitorul european al R.Moldova este o palmă răsunătoare dată partenerilor de dezvoltare, după cum se exprimă Filat.

A declara fariseic că ”problema există” dar că ea fost discutată de către comisia de resort, condusă de Kiril Lucinschi este o sfidare a democrației și securității informaționale a R.Moldova.

Căci anume postul de televiziune, controlat de acest ”expert” în mass media, care nu a publicat un rând în viața lui, transmite emisiuni subversive ale unei rețele finanțate de Gazprom.

Nu doar despre aceasta s-ar fi discutat astăzi ci și despre:

1. Neelucidarea de către televiziunile lui Plahotniuc și ale lui Filat a dramei din Pădurea Domnească;
2. Trecerea sub tăcere a vânzării Băncii de Economii;
3. Anchetarea publică a modului fraudulos în care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău;
4. Intenția de a nu admite transmiterea ședințelor guvernului;
5. Interzicerea prin lege a retransmiterii unor posturi de televiziune rusă care reprezintă o imixtiune flagrantă a Kremlinului în afacerile interne ale R.Moldova;

Nici comuniștii, nici capii puterii nu insistă asupra soluționării ultimei probleme existența căreia face imposibilă integrarea graduală a R.Moldova în UE.

De fapt, nu de comuniști, care au foarte mari păcate în ceea ce privește asigurarea libertății de exprimare, ci de deputații liberali și Mihai Godea s-au speriat stăpânii de moment ai clipei.

Aceștia ar fi rostit discursuri în care ar fi înfierat acțiunile actualei guvernări anunțând, de fapt, apariția unei noi forțe politice alcătuită din tinerii trădați de heralzii minciunilor și promisiunilor deșarte.

În concluzie, coaliția , aflată în stare de putrefacție, a procedat exact așa ca și comuniștii care boicotau ședințele parlamentului acum un an, fapt pentru care au fost înfierați de societate.

Cei care s-au adunat în fața CCA vor spune că au făcut pe ei de frică și vor avea dreptate.
UE le-a sugerat de mii de ori că trebuie să discute, așa ca să fie auziți, un public informat constituind forța motrice a schimbării până la capăt.

Acest acces de lașitate nu va rămâne nesancționat atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Monstruoșii au demonstrat că nu sunt nici cu o iotă mai buni decât comuniștii și pentru aceasta vor fi sancționați la urnele de vot.

sursa: vox.publika.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca foarte normal au procedat! Pentru ce sa se lase condusi de niste comunisti, care nu doresc decit sa faca show in Parlament si folosesc orice ocazie, pentur a destabiliza situatia.
    Nu cred ca Filat si Leanca ii tradeaza pe cei ce i-au adus la putere, pentru ca, in mare parte, realizeaza multe lucruri frumoase si au un numar mare de promisiuni in rindul carora pot pune bifa(in semn ca au realizat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri