3.2 C
Chișinău
marți, 28 martie, 2023

Filat se plânge că Plahotniuc l-a scos pe Juravschi din partid şi foloseşte justiţia împotriva sa, dar coalizează cu el

Must read

Comentarii recente

filat-si-plahotniuc-asasinii-morali-si-politici-ai-lui-ion-butmalaiAseară, în sfârşit, după câteva săptămâni de împărţit, şantaj, intimidări, presiuni, sforării şi alte porcării cu care politica moldovenească ne-a obişnuit în ultimii ani, ni s-a spus că avem alianţă. Acest lucru l-am aflat chiar din gura lui Filat, care ne-a dat şi toate detaliile viitoare guvernări, specificând chiar că PLDM-ului îi va revenit funcţia de premier.

Totuşi, nu putem să trecem cu vederea condiţiile în care s-a constitut această aşa-zisă alianţă. Felul în care rudele lui Filat, care s-au înfruptat din miliardele de la BEM, au fost trimise în izolator chiar în toiul negocierilor. Cum Juravschi a fost scos din PLDM chiar în ultima zi de negocieri, când „se puneau punctele în acord”.

Chiar în această ultimă zi l-am auzit pe Filat, cum cu jumătate de gură şi pe ocolite a spus că Plahotniuc este cel care l-a scos pe Juravschi din partid. Mai mult decât atât, acelaşi Filat, cu care Plahotniuc a şters din nou pe jos în aceste săptămâni, a mai spus că „justiţia nu se înfăptuieşte eficient în timpul negocierilor politice”. Bine, n-a pronunţat cuvântul „Plahotniuc”, pentru că teama probabil este prea mare de a-l mai pronunţat, dar a lăsat de înţeles că Al Capone de Grozeşti se joacă cum vrea cu el.

De ce, Filate, faci coaliţie cu cel care controlează justiţia, îţi bagă rudele la puşcărie şi-ţi cumpără deputaţii?

Ei bine, nu pot sub nicio formă să înţeleg cum poţi tu, lider de partid, ca la câteva ore după ce afirmi aceste lucruri să ieşi şi să spui că faci coaliţie cu Plahotniuc? Care este logica aici?

Dacă ştii foarte bine că ăsta controlează justiţia, o foloseşte cum vrea împotriva ta (şi a poporului, dar asta la sigur nu te deranjează), îţi dă de înţeles că oricând te poate băga la puşcărie, îţi demonstrează în continuare că poate să-ţi cumpere din partid pe oricine-i doreşte sufletul? Care băi Filate, e logica?

Pentru că e clar că mai devreme sau mai târziu, atunci când va controla absolut totul în această aşa-zisă ţară, oricum la puşcărie te va trimite. Acum mai are nevoie de tine, pentru că nu se poate dispensa de puţinii deputaţi care-ţi mai sunt loiali, dar e o problemă de timp până şi acest lucru se va rezolva.

La fel de clar e că într-o astfel de situaţie nu este nicio şansă ca justiţia să fie reformată, ca miliardul să fie adus înapoi, ca reformele să fie implementate. Pentru că s-a demonstrat foarte clar, din 2009 încoace, pe zi ce a trecut cu Plahotniuc la guvernare, Moldova a devenit tot mai mult captivă în mâinile acestuia.

Filat, în prostia, lăcomia şi aroganţa sa a devenit însă mult mai captiv decât Moldova, în mâinile lui Plahotniuc. Prin felul în care s-a comportat şi în timpul acestor negocieri a demonstrat că nu e nimic altceva decât un pion. Şi unul fricos şi lipsit total de perspective. Prea mult l-a lăsat Plahotniuc să fure în ultimii ani, pentru a avea acum cu ce-l şantaja.

Aşadar, avem AIE 3. Însă la fel ca AIE 2, care a fost mai proastă decât AIE 1, la fel ca Coaliţia cu PLR, care a fost mai proastă decât AIE 2, la fel ca AME, care a fost mai proastă decât coaliţia cu PLR, Alianţa pentru Plahotniuc parafată ieri va menţine acelaşi ritm, adică va fi tot mai proastă pentru popor şi mai bună pentru Al Capone de Grozeşti.

Şi nu trebuie să fii vizionar pentru a afirma asta. Este doar nevoie de a ne aminti de atacuri raider, de Pădurea Domnească, de spălările de bani din sistemul bancar, de furtul miliardelor, de Procuratură, de BNM, de CNA…

Alex Cozer

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri