-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Filat realizează promisiunile făcute cu trei ani în urmă

Must read

Comentarii recente

 filat_201104290924070Un radar meteorologic performant este promisiunea premierului în exercițiu făcută în 2010, cînd mai multe localități ale țării erau afectate de inundații. Vlad Filat a promis că va depune eforturi pentru a putea preveni și gestiona situațiile climaterice. De astăzi Moldova este asigurată cu un asemenea utilaj.

La activitatea de lansare a radarului, Vlad Filat a specificat că utilajul meteorologic va avea un impact pozitiv asupra agriculturii, întrucît dezvoltarea ei depinde de condițiile climaterice și a asigurat că populația întregii țări va resimți beneficiile acestui proces de modernizare.

Managerul de țară a Băncii Mondiale, Abdoulaye Seck, a precizat că va susține în continuare obiectivele de dezvoltare a Moldovei și că ar trebui să fim mîndri de cel mai performant radar, care va preveni producerea dezastrelor climaterice.

Menționăm că radarul meteorologic este instalat la Aeroportul Internațional din Chișinău. Utilajul a fost cumpărat în baza unui credit de 1,5 milioane de doalri oferit de Banca Mondială.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri