filat-si-plahotniuc-asasinii-morali-si-politici-ai-lui-ion-butmalaiDe azi, Strelet va conduce PLDM
Vlad Filat a sustinut un discurs in plenul Parlamentului.
Fractiunea PLDM a parasit plenul Parlamentului.

Vlad Filat, liderul PLDM: „S-a luat o decizie care nu trebuie sa fie primita impotriva mea, dar care va crea un precedent periculos.
Filat l-a acuzat pe presedintele Curtii Constitutionala, Alexandru Tanase, ca face jocurile lui Vlad Plahotniuc.

Traiesc un sentiment de deja-vu pentru ca mai avem inca un precedent instituit in tara noastra. Se vorbeste despre drepturi, libertati. Dar de cand in tara noastra un denunt servese ca temei, si cu asa viteza, fara ca eu sa fac cel putin cunostinta nu cu demersul procurorului, care nu trebuie citit de la tribuna centrala, dar trimis celui care prezideaza: finului. Intr-un proces penal, probele nu trebuie plimbate prin targ.

Vreau sa va spun ca justitia nu se face doar in RM, dar si in afara ei, asta asa ca constatare. Deschid o paranteza: daca considerati ca voi aduceti pe altarul RM o jertfa, atuni eu am sa accept, dar va voi spune mai tarziu ceva. Ca si procedura, votul este secret, e o norma clara in lege. Aici se cere sa fie public. Va explic de ce: este un scenariu bine regizat. Cei din sala nici nu stiu, pentru ca au fost folositi, dar in perioada urmatoare veti afla de ce.

Cei care considera ca prin mizeria care se face astazi, rezolvati problemele tarii, va gresiti amarnic. Borsetka, CNA, Curtea Constitutionala, televiziunile, nu o sa va ajute. Majoritati cumparate, santajate prin toate consiliile raionale. Ati crescut Moldova? Ati distrus-o.
Imi cer scuze de la parintii mei, de la familie si de la cetateni pentru ca am fost complice in toata aceasta perioada.
Avem stat care nu are instutii. Ele sunt mult mai slabe decat au fost cand le-am preluat. In cadul unei dictaturi a unei persoane. Dle Voronin, persoana pe are dvs ati format-o.
In momentul in care o sa vorbesc, o sa sara in aer tot sistemul politic din Moldova. Si poate e momentul sa sara in aer, sa se termina tot, inclusiv acest scenariu de astazi.”

Vlad Filat catre liberalii lui Mihai Ghimpu: „Nici nu stiu ce sa ma cred: sunteti santajati si voi, poate si chiar cumparati cu tot cu pantaloni.

Vreau ca dl Gurin sa-si aduca aminte cum a fost numit el Procuror General. Deciziile nu se iau la Procuratura Generala, nu la CNA, nu in instanta de judecata, nu pe strada Tighina, la sediul PD, dar pe strada Cantemir.
Vorbeam de jertfa. Scuzata sa-mi fie asocierea. Insa imediat din aceasta clipa, ca cetatean va chem ca sa nu mai recunoasteti aceasta Procuratura, acest CNA.

Iaca a fost scoasa varianta de rezerva, Iurie Leanca, care a fost scos de la murat.
Ma adresez colegilor mei: reveniti la varianta de compromis. Oameni buni, salvati tara, salvati-va pe voi.
Ei pregatesc alegeri anticipate. Dar nu pentru voi ele sunt pregatite.

Faceti regula in cea ce se numeste presa moldoveneasca.

Cate milioane s-au furat de la Moldtelecom, cate s-au pus pe carca oamenilor prin tarife?
Papusarul a reusit sa mai fara un joc, si foarte curand veti intelege. Imi pare rau pentru ceea ce urmeaza sa se intample: o involutie de scurta perioada in tara. Indiferent de unde ma voi afla, imi voi continua activitatea, care va fi una prodigioasa.
Stiamti colegi, aveti grija. Aveti grija de ceea ce veti face pentru Republica Moldova”.

Sursa: protv.md

(87 accesari)